7 trucuri pentru slabit care chiar functioneaza

Luni, 31 Mai 2010, ora 07:08
17460 citiri
7 trucuri pentru slabit care chiar functioneaza

Aproape in fiecare zi aflam ceva nou despre cum sa avem mai mult succes in a scapa de kilogramele in plus. Toate sfaturile pe care le citim in ziare, reviste, pe Internet sau le auzim la televizor ori chiar radio ne pot insa descuraja prin diversitatea lor.

De aceea, cu ajutorul mai multor specialisti, livescience.com a intocmit o lista cu sapte trucuri pentru slabit care chiar functioneaza.

1. Evita siropul de porumb

Din ce in ce mai multe studii incep sa demonstreze o diferenta mare intre zahar si siropul de porumb cu un continut ridicat de fructoza (HFC). Una dintre cercetari, realizate pe sobolani, a aratat ca cei care au consumat bauturi indulcite cu sirop de porumb au castigat mai mult in greutate comparativ cu cei care au baut lichide indulcite cu zahar, chiar si daca numarul de calorii al bauturilor a fost acelasi.

Mai mult, o diferenta clara reiese si din modul in care ambele produse sunt prelucrate de organism. Amandoua sunt facute din fructoza si glucoza, insa, la zahar, aceste doua componente sunt strans legate, astfel ca este nevoie de un efort in plus pentru a fi metabolizate, in timp ce, la siropul de porumb, ele deja sunt separate si sunt absorbite mai usor si mai rapid in corp.

Siropul de porumb nu se gaseste doar in bauturi, ci poate fi principalul ingredient in produsele coapte, multe dintre cereale, conservele din fructe, gemurile.

2. Nu lasa mancarea de tip junk food sa te faca dependent

Hamburgerii, cartofii prajiti, snack-urile, shaorma, toate acestea si multe altele fac parte din mancarea de tip junk food despre care un studiu realizat tot pe sobolani a indicat ca ar putea da dependenta la fel ca si drogurile.

Faptul ca si ingrasa nu mai are nevoie deja de nicio dovada.

Un alt studiu, realizat insa pe oameni, a demonstrat ca acestia se abtin foarte greu sau chiar nu se pot abtine daca au inceput sa consume frecvent astfel de produse, nici macar daca ii avertizeaza un doctor ca nu le face bine sau daca vad ca acest obicei le afecteaza relatia.

De aceea este bine sa nu mananci deloc sau foarte rar produse din aceasta categorie.

3. Nu lasa pauze mari intre mese

Una dintre cele mai mari greseli pe care le fac cei care incearca sa slabeasca si nu reusesc este ca lasa o pauza destul de mare intre mese. Cu cat trece mai mult timp intre momentele in care corpul este hranit cu atat apar mai multe pofte, iar foamea este mai greu de controlat, determinandu-te sa alegi chiar ceva nesanatos, numai sa te saturi mai repede.

Cel mai bine este sa nu astepti mai mult de trei ore ca sa iei o masa sau o gustare. Si este important si sa iti faci un orar cat de cat, pe care sa il respecti, pentru ca organismul sa stie cand sa astepte mancare, evitand astfel situatiile in care foamea pune stapanire pe tine.

4. Mananca alimente satioase, in special la micul dejun

Totodata, conteaza sa alegi produse care satura mai repede si pentru mai mult timp, cum ar fi cele bogate in proteine, mai ales la micul dejun.

Un studiu realizat pe doua grupuri de barbati, carora li s-a dat sa manance la micul dejun alimente care aveau acelasi numar de calorii, numai ca unele contineau mai multe proteine, altele mai multi carbohidrati, a aratat ca cei care au mancat mai multe proteine au simtit mult mai tarziu foamea decat ceilalti.

5. Savureaza mancarea

Este foarte important ca, atunci cand mananci, sa ai atentia indreptata doar catre aceasta activitate, fara sa faci in paralel si altceva, cum ar fi sa te uiti la televizor, sa vorbesti mult cu partenerul de la masa (daca il ai) ori partenerii sau sa stai in fata calculatorului.

Si asta deoarece creierul va simti mai multa placere, si, astfel, cantitatea de mancare va fi mai mica decat daca ai face si altceva in acelasi timp.

6. Cauta alimente cu un indice glicemic mic sau cat mai putin prelucrate

Indicele glicemic face referire la cat de repede produsele pe care le consumam afecteaza nivelul de zahar din sange.

Cele cu un indice glicemic mai mic sunt cele bogate in proteine si fibre, iar cele care au un indice mai mare sunt cele inalt-procesate si dulci. Alege mancaruri cat mai putin prelucrate (desigur, la care se poate), cum ar fi fructe, legume, carne, si evita cerealele rafinate, sucurile, dulciurile.

Acestea din urma aduc si mai multe calorii in plus deoarece cantitatile sunt mai greu de controlat.

7. Fa mici schimbari

Un alt secret care te ajuta sa ai succes in a scapa de kilogramele in plus consta in a face mici schimbari in mediul care te inconjoara, cum ar fi sa folosesti farfurii mai mici ori sa ascunzi produsele care au un continut caloric ridicat (sau chiar sa nu le tii deloc prin casa).

Aceste schimbari sunt mai usor de respectat, decat regulile alimentare pe care iti impui sa le respecti cu ajutorul vointei.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#trucuri slabit, #trucuri dieta, #slabit usor, #sfaturi slabit repede , #dieta