8 secrete ale dietelor de succes

Autor: Ana Ilie
Luni, 15 Iunie 2009, ora 23:45
7782 citiri
8 secrete ale dietelor de succes
Foto: ehow.com

Multe dintre noi vor sa slabeasca. Daca se poate, inainte de inceperea sezonului estival, in asa fel incat costumul de baie sa nu mai fie un instrument de tortura, ci de mandrie. Cate dintre cele care incep insa un regim acum vor reusi sa-l duca pana la capat? Ai nevoie de vointa, rabdare si, mai ales, cateva trucuri care sa faca regimul mai suportabil, dar si mai eficient.

Publicatia online MSN a intocmit o lista cu 8 secrete ale dietelor de slabit de succes. Citeste-le mai jos, la timp pentru a declansa "operatiunea bikini":

Incepe cu felul intai

Unul dintre secretele slabitului eficient este sa nu sari niciodata peste felul intai. In loc sa "intri" direct in gratarul de pui, mai bine incepi cu o supa sau o salata. Astfel de mancaruri sunt sarace in calorii insa te satura deoarece contin foarte multa apa. Un studiu al Universitatii Pennsylvania arata ca aceasta tehnica reduce caloriile inghitite la o singura masa cu pana la 20%.

Bucura-te nelimitat de gustari

Alimentele "nelimitate" sunt legumele fara amidon, precum ardeii grasi, morcovii, telina si castravetii, care au un continut mare de apa si putine calorii. Pe langa faptul ca poti sa iei cu tine peste tot o pungulita cu morcovi, e bine sa bei si cat mai multa apa, intre mese.

Cand iti e pofta, fa o plimbare

Multi dintre noi au deseori pofta de "ceva dulce", mai ales cand trec printr-o perioada stresanta. Un studiu britanic releva ca iubitorii de dulce uita de pofta daca fac o plimbare de 15 minute in loc sa se repeada la batonul de ciocolata. In plus, pe langa faptul ca asa iti trece pofta, mai arzi si cateva calorii prin miscare.

Evita mancarurile "capcana"

Mai intai trebuie sa inveti sa recunosti mancarurile "capcana" -o data ce incepi sa le mananci, nu te mai poti opri. In aceasta categorie intra, in general, pizza, covrigeii, prajiturelele. Dupa ce le identifici, elimina-le din frigider si fa tot ce-ti sta in putinta sa nu te mai apropii de ele.

Implica-te total

Un alt truc pentru a pierde in greutate este sa te implici total. Trebuie sa fii convinsa ca de aceasta data vei reusi. Succesul incepe prima data in creier si antreneaza apoi gura si stomacul.

Dubleaza cantitatile de alimente sanatoase

Sa zicem ca te hotarasti sa elimini echivalentul unei portii de carbohidrati la cina si sa-l inlocuiesti cu o cantitate similara de legume. In decurs de un an elimini astfel 80.000 de calorii inutile din dieta ta si poti slabi pana la 10 kilograme!

Nu mai "ciuguli"

Unele dintre noi cred ca daca "ciugulesc" cate putin, dar constant, din diverse mancaruri toata ziua, nu se vor ingrasa din atata lucru. Caloriile astfel ingurgitate se aduna insa, pentru ca orice inghititura conteaza. Daca sunteti dintre cele care "ciugulesc", gasiti alternative sanatoase cu care sa va continuati obiceiul, sau renuntati la el de-a binelea.

Renunta total la dulciuri

Toata lumea stie ca slabesti daca nu mai manaci dulciuri, ciocolata, inghetata si alte zaharicale. Unele studii releva insa ca pana si colas dietetica si dulciurile care contin indulcitori artificiali contribuie la luarea in greutate, asa ca e bine sa renunti la tot ce este dulce, indiferent daca scrie pe eticheta "fara zahar"!

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#dieta slabire trucuri, #regim sfaturi sanatate , #dieta