Adevarul despre miraculoasa dieta cu banane

Marti, 20 Martie 2012, ora 09:10
8815 citiri
Adevarul despre miraculoasa dieta cu banane
Foto: Teen Problem

Japonezul Hitoshi Watanabe si sotia sa sunt cei care au creat celebra dieta cu banane. Aceasta a devenit extrem de populara dupa ce Kumiko Mori, o cunoscuta cantareata de opera din Japonia, a slabit 7 kilograme cu ajutorul ei.

Insa timpul a trecut (dieta a fost zamislita in anul 2008), iar specialistii au mai multe informatii despre acest regim alimentar de slabit. Este eficient in cazul tuturor amatorilor sau poate face mai mult rau decat bine, in cazul anumitor persoane?

Principiul de baza al acestei diete de slabit este ca pacientul sa manance numai banane la micul dejun si sa bea apa la temperatura camerei. Cel care urmeaza dieta poate manca orice doreste la pranz si cina, dar ultima sa masa trebuie sa fie luata cel tarziu la ora 20.00.

Este recomandat (dar nu obligatoriu) sa se consume produse lactate, bauturi non-alcoolice (altele decat apa), inghetata si desert dupa cina, noteaza Teen Problem.

Cum functioneaza dieta? Conform anumitor specialisti, in organism exista anumite enzime care stimuleaza digestia si procesele de ardere, ceea ce duce la pierderea in greutate. Altii cred ca pierderea in greutate se datoreaza continutului de fibre nedigerabile din banane, care sunt foarte bogate in amidon rezistent. Amidonul rezistent reprezinta acea parte de amidon, variabila ca proportie, care nu poate fi digerata si functioneaza ca material de balast, ca si celuloza.

Amidonul rezistent intra in categoria glucidelor neenergetice, ceea ce inseamna ca, din punct de vedere alimentar, reprezinta fibra vegetala. Acest amidon, la randul sau, reduce apetitul si ajuta la arderea grasimilor.

Acest tip de amidon se mai gaseste in cartofi, legume si cereale. Poate ca aceasta dieta a dat rezultate in cazul lui Kumiko Mori, dar e bine sa fiti precauti, ne sfatuiesc specialistii nutritionisti. Bananele contin multe calorii si e posibil ca, in cazul multor oameni, sa aiba un efect invers decat cel asteptat. De aceea, este bine ca, inainte de a recurge la orice fel de dieta, sa consultati un medic de specialitate.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#dieta cu banane, #dieta banane slabit, #regim slabit banane , #dieta