Alege dieta care se potriveste organismului tau

Duminica, 04 Octombrie 2009, ora 13:08
3151 citiri
Alege dieta care se potriveste organismului tau

Pastrarea greutatii dupa ce ati tinut o dieta este mai grea decat o cura de slabire in sine.

Daca la scurt timp dupa ce ati terminat dieta incepeti sa luati iar in greutate, acesta reprezinta cel mai important semn ca nu ati ales regimul care se potriveste cel mai bine organismului vostru.

Ca sa fiti sigur ca ati ales cea mai buna dieta, care nu va va da batai de cap ulterior, dupa incheierea acesteia, Web.md va da catea sfaturi despre cum trebuie sa procedati in acest sens.

In primul rand, asigati-va ca este o dieta care nu va pune organismul in pericol, ca este o dieta sanatoasa. O dieta in conditii de siguranta ar trebui sa includa toate dozele zilnice recomandate de vitamine, minerale si proteine.

O alimentatie care va ajuta sa pierdeti in greutate ar trebui sa fie mai mica in calorii, dar nu in vitamine sau minerale esentiale. In general, o dieta care contine 1.000-1.200 de calorii pe zi este numai buna pentru femei, iar o dieta intre 1.200 kcal/zi si 1.600 kcal/zi ar trebui sa fie aleasa de barbati.

Totodata, pierderea in greutate trebuie sa fie echilibrata, treptata, bazata pe conceptul "putin si incet", nu repede si mult. Slabind o jumatate de kilogram pe saptamana, organismul nu va suferi in urma dietei pe care o tineti.

Trebuie sa tineti cont ca pierderea in greutate din primele saptamani inseamna in mare parte lichide. Atentie, nu trebuie sa pierdeti mai mult de 2 kilograme pe saptamana pentru a va mentine un corp sanatos!

Atunci cand incepeti o cura de slabire trebuie sa va puneti urmatoarele intrebari:

- Am un medic nutritionist care sa ma consilieze cu privire la modul in care slabesc sau iau decizii de unul singur?

- Sunt alimentele pe care le consum alegeri potrivite pentru mine?

- Am un obiectiv legat de numar de kilograme pe care vreau sa le pierd?

- Cate personae au mai tinut aceeasi dieta din cei pe care ii cunosc?

- Cat de bine au reactionat acestia la dieta pe care o voi urma si eu si cat au slabit?

- Cate persoane au avut probleme dupa dieta sau au simtit efecte secundare? Care sunt acestea?

Daca vreti sa pierdeti mai mult de 15 kilograme trebuie sa o faceti neaparat sub supraveghere medicala. Un medic poate evalua starea de sanatate generala si afectiunile care ar putea sa apara in urma pierderii in greutate.

De asemenea, un medic ar trebui sa fie in masura sa recomande programe pentru scaderea in greutate. Daca intentionati sa utilizati o dieta hipocalorica, cu siguranta ar trebui sa fiti examinat si monitorizat de catre un medic.

La ce trebuie sa ma astept de la dieta pe care o urmez?

Cura de slabire pe care o urmati ar trebui sa includa planuri de intretinere a greutattii post-dieta.

Dieta ar trebui sa va ajute sa va imbunatatiti obiceiurile alimentare, sa faceti mai multa activitate fizica si sa va ajute sa va schimbati obiceiurile de viata.

Pentru a fi sigura si eficienta, orice dieta trebuie sa aiba o abordare pe termen lung, pentru a nu fi doar o pierdere de bani si efort.

Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER, partidul condus de fostul premier Dacian Cioloș, anunță că a trimis o invitație la dialog colegilor de la USR, PMP și Forța Dreptei, filialele din București, în vederea găsirii...
#dieta eficienta, #sfaturi dieta, #dieta potrivita , #dieta