Ce alimente sa eviti atunci cand ai o tiroida hiperactiva

Luni, 23 Mai 2011, ora 18:56
43816 citiri
Ce alimente sa eviti atunci cand ai o tiroida hiperactiva

Tiroida este o glanda aflata in zona gatului, care produce hormoni si influenteaza metabolismul, nivelul de energie si sanatatea in ansamblu. Daca suferi de hipertiroidism, inseamna ca tiroida este foarte activa si produce prea multi hormoni.

Simptomele pot fi reprezentate de batai prea rapide ale inimii, scadere in greutate necontrolata, anxietate, transpiratie excesiva, oboseala, sensibilitate la caldura, probleme cu somnul si iregularitati menstruale.

Potrivit LiveStrong, in afara de medicamentatia traditionala, este indicat sa urmezi si o dieta anume atunci cand vrei sa tratezi aceasta afectiune. Iata ce alimente este bine sa eviti:

Produsele lactate

In unele cazuri, hipertiroidismul produce intoleranta la lactoza sau imposibilitatera de a digera cum trebuie produsele ce contin lapte. Daca observi ca te simti balonat, ai o indigestie sau o stare de oboseala dupa ce consumi lapte, este bine sa renunti la acesta.

Evita si iaurtul, inghetata, sosurile cu smantana, incercand sa le inlocuiesti cu mancare din soia. Daca totusi tolerezi lactoza, opteaza pentru alimente cu un nivel scazut de grasimi, caci produsele lactate grase au grasimi saturate, care sunt corelate cu obezitatea, diabetul de tip 2 si bolile de inima.

Faina cu aditivi

Aceasta faina este creata printr-un proces in care cerealele integrale sunt lipsite de straturi de nutrienti si fibre. Ceea ce ramane este macinat intr-o pulbere fina, cu mai multe calorii si mai putin sanatoasa. Evita alimentele rafinate, precum painea alba sau pastele, pentru ca iti fac rau.

Consuma in schimb cereale integrale, fructe, vegetale, care iti oferi energie si iti vor creste exact atat cat trebuie nivelul de zahar din sange.

Verifica ambalajele alimenteleor pe care le cumperi si evita orice are faina cu aditivi ca ingredient.

Zahar

Zaharul gasit in conserve, sirop de porumb, dextroza, maltoza, fructoza, miere si sirop de orez, la fel ca si indulcitorii artificiali, apar in multe alimente gasite la supermarket. Acesta creste prea mult nivelul zaharului din sange si ocupa locul altor produse sanatoase. Cei care sufera de hipertiroidism ar trebui sa-l evite, citind cu atentie etichetele.

Evita in general bauturile racoritoare, ciocolata, bomboanele, prajiturile, produsele de patiserie, clatitele, jeleul si siropul.

Cafeina si alcoolul

Cafeina si alcoolul pot intrerupe nivelul de energie si ingreuna somnul, care si asa este afectat de hipertiroidism. Acestea pot duce si la deshidratare si pierdere de calciu, de unde rezulta osteoporoza si fracturile recvente.

Cafeina accelereaza si ritmul cardiac si poate avea ca efect anxietatea. Limiteaza cantitatea de cafeina ingerata, fiind atent la cafea, ciocolata, ceai negru, bauturi racoritoare si batoane. Este de preferat sa nu folosesti vin in mancare, caci acesta poate deveni toxic atunci cand este gatit.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#afectiuni tiroida, #hipertiroidism sfaturi, #hipertiroidism alimente neindicate, #probleme tiroida alimente, #regim tiroida , #dieta