Barbatul care mananca numai cartofi - cat a slabit in doua luni

Vineri, 26 Februarie 2016, ora 20:37
11000 citiri
Barbatul care mananca numai cartofi - cat a slabit in doua luni
Foto: Pixabay

Andrew Flinders Taylor, un australian care si-a dat seama ca e dependent de mancare, incepand sa ia si proportii din acest motiv, si-a propus, la finalul anului trecut, sa elimine orice altceva in afara de cartof din alimentatie.

Zis si facut. De la 1 ianuarie 2016, acesta nu a mai consumat decat cartofi, gatiti in diverse chipuri: fierti, copti, piure, cu condimente si sosuri, informeaza Medical Daily. Asta dupa ce s-a documentat si a ajuns la concluzia ca unul dintre cele mai complete alimente este cartoful, cel care sta la baza dietei traditionale irlandeze.

Despre momentul deciziei sale, declara: "Daca esti dependent de droguri sau de alcool, solutia e sa te lasi dintr-o data". Cum nu se putea lasa de mancat, a pastrat un singur aliment in dieta.

Barbatul, care sta acasa cu copiii, sotia sa fiind cea care merge la serviciu, admite ca era nefericit cu propria persoana, avand o relatie "nesanatoasa" cu mancarea. De cand s-a apucat de dieta, a slabit aproape 14 kilograme si sustine ca nu a fost niciodata mai energic si mai fericit.

E drept ca nu foloseste nici ulei, nici branza sau unt, care adesea sunt utilizate la gatirea cartofilor. Altfel, nu tine cont de calorii sau cantitate, mancand cat are nevoie.

Afirma insa ca, spre deosebire de perioada cand manca "normal", acum nu mai simte nevoia sa-si mai puna inca o farfurie. In plus, spune el, nici nu duce lipsa altor alimente. "Asta ma surprinde cel mai mult", recunoaste Taylor. "In prima saptamana imi doream sa mananc si altceva, dar de atunci sincer nu am mai dus dorul altor alimente. Sunt satisfacut de mesele mele plictisitoare cu cartofi", mai declara el.

Barbatul isi administreaza insa suplimente de vitamina B12, pentru ca organismul sa nu aiba carente. Cartofii, desi sunt o sursa buna de antioxidanti ca Vitamina C, potasiu si fibre, nu contin toate nutrimentele de care avem nevoie, asa cum sunt proteinele.

De altfel, nutritionistii nu aproba un astfel de comportament alimentar. Acestia spun ca nu exista aliment complet, poate cu exceptia "laptelui de mama", dupa cum afirma dieteticianul Jennifer Sygo din Canada.

Nutritie pe paine cu Nela Pricop: Cu ce combini cartoful ca sa nu te ingrasi?

Taylor sustine insa ca se simte minunat si ca isi face regulat teste de sange, pentru a se asigura ca ramane sanatos. Acesta insista ca nu incearca sa convinga pe nimeni sa-i urmeze exemplul. "Nu incerc sa impun aceasta dieta nimanui. Daca cineva vrea sa procedeze ca mine, ar trebui sa-si faca propia documentare, sa stea de vorba cu medicii, sa-si faca teste de sange", afirma el.

Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#barbat mananca numai cartofi, #dieta exclusiva cartofi, #cartofi alimentatie, #cartofi nutrimente, #diete restrictive efecte organism , #dieta