Beti, mancati si va bucurati: ultimul racnet in materie de diete

Miercuri, 31 Decembrie 2008, ora 12:26
4812 citiri
Beti, mancati si va bucurati: ultimul racnet in materie de diete

Cei bogati si celebri (mai ales doamnele) sunt intrigati si interesati de ceea ce multi au numit "noua filozofie a dietelor".

Cea mai recenta lucrare este mai putin o dieta propriu-zisa, si mai mult un panaceu pentru toate afectiunile lumii moderne.

Autoarea cartii "Secretele frumusetii: Sute de feluri de a trai bine in vreme ce-ti traiesti viata", Esther Blum, propovaduieste ceva nemaiauzit pana acum la Hollywood, anume mancatul pe saturate, in timp ce slabesti, scrie publicatia britanica The Guardian.

Blum vrea sa "sparga barierele despotismului dietelor", iar clientele sale, sustine ea, vor slabi serios, in vreme ce isi vor vedea vindecate si problemele de libido, mahmureala si sindromul premenstrual.

Noul regim a fost adoptat deja de actrita Sarah Jessica Parker, protagonista seriei "Sex and the City", de Sharon Stone si chiar si de "nevasta disperata" Teri Hatcher. Toate aceste actrite, cunoscute pentru silueta lor perfecta, au acum ocazia sa renunte la dietele cu continut scazut de grasimi in favoarea unei diete bogata in grasimi saturate.

"Traim intr-o cultura fara grasimi, si femeile in special si-au facut un deserviciu privandu-si corpurile de grasimile sanatoase, ceea ce a dus la dereglari hormonale fenomenale" explica Blum, care sustine ca "am ajuns intr-o etapa in care nu intelegem ca avem nevoie de grasimi pentru a duce o viata sanatoasa. Avem nevoie de grasimi pentru a regla hormonii. Avem nevoie de colesterol pentru a face estrogen, progesteron si testosteron".

"Ar trebui sa mancam alimente cu continut integral de grasimi.E drept ca alimentele fara grasimi contribuie la pierderea in greutate deoarece se inregistreaza in organism drept carbohidrati. Insa acestea au mai putina vitamina D. Galbenusurile contin mai multe proteine decat albusurile, si mai multa lecitina, care ajuta ficatul sa descompuna si sa metabolizeze colesterolul.

Grasimile saturate sustin oasele, protejeaza ficatul, cresc sistemul imunitar si absorb omega-3. In cantitate moderata, nu cauzeaza afectiuni cardiace, insa incetinesc absorbtia mancarurilor din stomac, facandu-te sa te simti satul mai mult timp", isi expune teoria autoarea.

Blum sugereaza inceperea unei zile obisnuite cu o omleta cu legume si capsuni, detoxifierea regulata cu morcovi si consumarea, de trei ori pe saptamana, a unei cantitati de somon de Alaska, pentru ca "acesta este facelift-ul din frigiderul vostru. Somonul salbatic da contur fetei si corpului pentru ca stimuleaza muschii".

In ceea ce priveste consumul de alcool, interzis drastic de alte diete, Blum are o atitudine mai relaxata. Este constienta ca abstinenta totala este un mit. In schimb, ea le sfatuieste pe femei sa nu mai consume cocktailuri, si in schimb sa "soarba whisky sau vodka, cu gheata, pentru ca astfel nu mai consuma atat de mult zahar".

Maria Ionescu

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#dieta grasimi Hollywood, #noua dieta Hollywood, #Sharon Stone , #dieta