Cand este bine sa spui STOP unei diete

Miercuri, 05 Mai 2010, ora 18:09
1501 citiri
Cand este bine sa spui STOP unei diete

A tine un regim strict, in vederea pierderii unui numar important de kilograme, poate fi foarte obositor, mai ales daca urmati pentru prima data o dieta drastica. Pentru aceasta va trebuie motivatie, perseverenta, munca grea, dedicare, concentrare, cunostintele si obiectivele corespunzatoare.

Daca tineti un astfel de regim trebuie sa stiti ca nu este de ajuns sa va planificati cand il incepeti, ci si cand il terminati, dar mai ales cum. Regimes Maigrir va face o lista cu cele mai frecvente motive pentru a pune capat unui regim alimentar.

1. Accidentari sau traume fizice

Acesta este probabil unul dintre cele mai comune motive pentru care oamenii renunta la a mai face sport si a mai tine o dieta. Pentru multe persoane, a face antrenamente de mare intensitate, cum ar fi aerobic, kickboxing, dans, necesita eforturi suplimentare care duc la oboseala.

Sportul de mare intensitate poate provoca leziuni, cum ar fi fracturi, entorse, artrita si leziuni cauzate de accidente, cum ar fi taieturi adanci si sangerare interna. Trebuie sa opriti imediat antrenamentul atunci cand sportul nu mai devine o placere, ci duce la accidentari, sau sa reluati la un nivel cu mult mai scazut.

2. Mesele prost planificate si pregatite

Daca urmati un regim alimentar care presupune sa manancati 1.000 de calorii pe zi sau chiar mai putin, trebuie sa va opriti imediat si sa reluati consumul normal.

Mancand mai putine calorii va ajuta, intr-adevar, sa piardeti in greutate, dar aceasta restrictie calorica va lasa, de asemenea, corpul fara mai multe substante nutritive esentiale pentru functionarea corecta. Deficitul sever de carbohidrati (care dau energie) slabeste organismul, de aceea trebuie sa incetati cat mai repede.

In cazul unui deficit de glucide, veti face mai greu miscare fizica, slabiciunea ajungand sa va afecteze inclusiv activitatile fizice cotidiene. Daca nu mancati suficient, terminati acest regim cat mai curand posibil si adoptati un alt stil de alimentatie.

3. Restrictiile bugetare

Nu toata lumea isi poate permite sa isi faca un abonament la sala de sport sau sa manance alimente dietetice, care sunt mai scumpe decat cele normale. Daca nu va puteti permite sa mergeti la o sala de sport care este foarte scumpa, alegeti una care are un pret accesibil sau improvizati din echipamentul pe care il aveti la dispozitie la domiciliu.

Incercati sa nu spuneti stop activitatilor sportive decat daca bugetul sau timpul liber chiar nu va mai permit sub nicio forma sa le faceti.

4. Regimul nu mai functioneaza

Multe persoane renunta la regim pentru ca nu se pot abtine de la mancarea de tip fast-food, cartofi prajiti, ciocolata si alte alimente grase. Mai mult, daca faceti in paralel sport si mancati si astfel de alimente, cu siguranta nu veti vedea niciun efect.

Incercati sa renuntati la alimentele care va fac rau sau consumati-le cu moderatie daca doriti cu adevarat sa slabiti.

5. Debutul sau reaparitia unor boli grave

Angajarea corpului intr-un exercitiu fizic viguros poate face mai mult rau decat bine, daca aveti afectiuni cum ar fi bolile de inima, hipertensiune arteriala, boli pulmonare (astmul si boala pulmonara obstructiva cronica) si alte boli circulatorii.

Daca pierdeti in greutate prea mult in timpul tratamentului, va confruntati cu riscul de accident vascular cerebral sau atac de cord, deoarece organismul nu poate suporta stresul. In astfel de cazuri este bine sa urmati un program fizic si alimentar corespunzator, mergand la un medic, care va lua in considerare boala dumneavoastra.

6. Daca sunteti insarcinata

In timpul sarcinii aveti nevoie de un maxim de nutrienti pentru a asigura dezvoltarea sanatoasa a fatului, precum si buna functionare a sistemului imunitar.

Majoritatea dietelor provoca deficiente in diverse substante nutritive. Deci, atunci cand ramaneti gravida, opriti-va imediat de la dieta!

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#incetare cursa slabire, #regim alimentar, #oprire regim alimentar , #dieta