Ce alimente trebuie sa consumi pentru a avea o sanatate de fier

Luni, 21 Decembrie 2015, ora 18:14
3930 citiri
Ce alimente trebuie sa consumi pentru a avea o sanatate de fier
Foto: jeshoots.com

Traim intr-o epoca in care constientizam din ce in ce mai mult efectele pe care le are consumul unor anumite alimente asupra sanatatii noastre.

Odata cu schimbarile din alimentatia noastra, cum ar fi introducerea in meniul zilnic de produse ce contin o cantitate mare de zaharuri si grasimi precum si a mancarurilor foarte procesate cu multi conservanti si coloranti, si stilul nostru de viata s-a schimbat. Au aparut afectiuni cauzate (printre altele) de consumul acestor alimente - diabetul de tip II, gastrita, ulcerul sau afactiunile tiroidei si tot mai multi oameni sunt nevoiti sa apeleze la sfaturi de specialitate pentru a se trata sau a le tine sub control.

Multi experti in nutritie avertizeaza asupra riscurilor pe care consumul unor astfel de alimente procesate il poate avea asupra sanatatii. Propunerile acestora includ meniuri alternative pentru ca persoanele care doresc sa isi schimbe stilul de viata sa nu simta ca le sunt "luate" alimentele favorite. Au aparut astfel variante de diete personalizate sau cure de detoxifiere care sa inlocuiasca mesele nocive, iar printre acestea se numara si dieta alcalina.

Mai multe despre dieta alcalina si caracteristicile sale

Dieta alcalina si teoria din spatele sau se bazeaza pe descoperirea faptului ca exista alimente al caror consum duce la schimbarea pH-ului urinei, acesta devenind astfel acid sau alcalin. Iar despre pH-ul acid se stie ca poate produce anumite schimbari in corpul uman, schimbari ce pot creste riscul aparitiei unor boli sau intensificarii acestora.

Schimbarea pH-ului se sesizeaza doar in urina pentru ca rinichii sunt cei care filtreaza toxinele si le elimina, iar acest proces face ca in sange sa nu ajunga aciditatea ce ar perturba intreaga functionare a organismului. Aceasta modificare s-ar intampla deoarece pH-ul sangelui este unul alcalin, cu variatii usoare intre 7,35 si 7,45, iar daca rinichii nu ar mai functiona in mod corect, aciditatea nu ar mai fi filtrata si eliminata prin intermediul urinei, ci ar ajunge direct in sange.

In plus, expertii spun ca nu doar sangele ar deveni mai acid, ci si tesuturile s-ar acidifia, pentru ca, in timpul acestui proces, oxigenul este eliminat din celule, lucru care ar duce la compromiterea graduala a sistemului imunitar.

Alimentele considerate a fi acide sunt de regula cele de origine animala, precum carnea, ouale, laptele si produsele derivate din acesta. Insa, pe lista alimentelor acide apar si multe sortimente de cereale, cateva dintre seminte si nuci, dar si toate produsele procesate precum si snacks-urile.

Pe lista alimentelor alcaline se regasesc majoritatea fructelor si legumelor, tofu si mai multe oleaginoase. Insa trebuie sa stiti ca nivelul de aciditate sau alcalinitate variaza in functie de produs.

Beneficiile dietei alcaline

Pentru a urma o dieta alcalina sanatoasa este recomandat ca alimentatia sa fie compusa 60% din alimente alcaline si 40% din alimente acide, insa, daca aceasta dieta este tinuta pentru restabilirea sanatatii organismului, procentul trebuie modificat, astfel incat cel pentru alimentele alcaline sa ajunga la 80%, iar cel pentru alimentele acide sa fie de 20%.

Expertii recomanda aceasta dieta pentru ca poate atat sa previna aparitia unor boli foarte grave, precum cancerul, bolile cardiace sau pierderea memoriei, dar sa si ajute la vindecare sau imbunatatirea tonusului.

In plus, aceasta este o dieta foarte potrivita pentru cei care isi doresc sa scape de kilogramele in plus, deoarece reduce foarte mult consumul alimentelor procesate si cu continut ridicat de zaharuri greu de metabolizat de catre organismul nostru care le transforma in tesut adipos. In acelasi timp, compenseaza prin consumarea de legume si fructe, care au un continut mai mic de calorii si, chiar daca au zaharuri, acestea sunt naturale si foarte usor de metabolizat de catre organism.

Metode prin care iti poti imbunatati sanatatea

Dieta alcalina este una dintre metodele cele mai bune si poate fi sustinuta si de tratamente naturiste care sa suplimenteze nutrientii si sa sustina organismul in schimbarile prin care trece.

Tratamentele naturiste sunt utile pentru tratatrea diverselor afectiuni externe sau interne si sunt folosite mai ales de cei care sunt interesati sa excluda medicatia alopata din stilul lor de a trai sau de catre cei care doar doresc sa suplimenteze medicamentele sau antibioticele cu suplimente naturale.

Daca sunteti in cautarea unor anumite tratamente naturiste, le aveti la indemana pe E-vita.ro - Universul sanatatii. In cadrul acestui magazin online veti descoperi o mare varietate de produse din gama tratamentelor naturiste pe care le puteti comanda din confortul propriei locuinte fara sa mai fiti nevoiti sa le cautati in mai multe locuri.

Daca va temeti ca alimentele pe care le consumati va pot afecta sanatatea, acum este momentul sa faceti o schimbare majora in viata dumneavoastra si sa treceti la dieta alcalina, care va poate schimba stilul de a trai, aducandu-va un aport de vitalitate si energie. Dieta alcalina poate sa ajute la imbunatatirea sanatatii si chiar sa v-o redea in totalitate.

Daca simtiti ca aveti nevoie si de un ajutor in plus pentru a trece peste o afectiune, apelati la un stil de viata cat mai sanatos si la tratamente naturiste care sa va ajute sa va recapatati sanatatea, pentru ca stim cu totii ca aceasta este bunul cel mai de pret.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#beneficii dieta alcalina, #alimente dieta alcalina, #dieta alcalina , #dieta