Ce mai mancam intre mese?

Marti, 24 Februarie 2009, ora 10:20
3179 citiri
Ce mai mancam intre mese?

Cu totii avem o problema cand vine vorba despre gustarile de la serviciu. Si nu vorbim de masa, care ar trebui respectata, in asa fel incat, odata ajunsi acasa, sa nu ne repezim in frigider si sa dam peste cap frumusete de regim pe care incercam sa-l tinem.

Daca programul de munca incepe de dimineata, cu siguranta in jurul orei 10 stomacul incepe sa-si ceara drepturile. Cum e prea devreme pentru o masa principala (presupunand ca ai luat micul dejun la prima ora), e momentul potrivit pentru o gustare. Tot gustare se numeste si cand "ciugulesti", dupa masa de pranz, inainte de cina pe care o vei lua acasa.

Aceasta simpla gustare poate da, insa, peste cap intregul echilibru. Pentru ca nu sunt putini aceia care dau iama in prajituri, ciocolata sau alte "bombe calorice". Se numeste "gustare", tocmai pentru ca e ca o atentie pe care o dam stomacului si un strop de energie organismului.

Bananele, alunele, iauturile dietetice, branza degresata, cerealele (neindulcite), morcovii, toate acestea pot fi gustari perfecte, sub 175 de calorii. Totusi, atentie, o punga de alune nu insemna o gustare! Iar o banana are aproximativ 100 de calorii, asa ca nu exagera!

Conform AOL, o alternativa la fructe este cartoful copt. Nici acesta nu trebuie, insa, amestecat cu smantana, maioneza sau orice altceva "i-ar da gust" si imprumuta calorii.

Dieta cu drojdie de bere: te scapă de kilogramele în plus și de depresie
Dieta cu drojdie de bere: te scapă de kilogramele în plus și de depresie
Dieta cu drojdie de bere este lipsita de riscuri și chiar indicată pentru sănătate! Dieta cu drojdie funcționează pe același principiu când o folosești pentru aluaturi: își mărește...
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
#gustare, #calorii, #dieta, #regim alimentar, #banane, #morcovi, #cartof copt, #cereale, #branza , #dieta