Cele mai eficiente diete

Duminica, 17 Iunie 2012, ora 08:08
6985 citiri
Cele mai eficiente diete

Diete sarace in carbohidrati, bogate in proteine, regimuri alimentare care presupun eliminarea sau limitarea la maximum a grasimilor, care disociaza alimentele... Slava Domnului, exista o multime de variante de alimentatie care sa te faca sa slabesti, numai vointa si rabdare sa ai.

Totusi, sunt unele diete care dau mai multe rezultate decat altele si, prin urmare, au mai multi adepti, conform Life Changers. Iata cateva dintre acestea:

Dieta Scarsdale

Aceasta a fost in voga in special in anii '80, fiind extrem de stricta. Era vorba de 2 saptamani de consum ridicat de proteine si calorii foarte putine, mai putin de 1.000 pe zi. Aceasta face parte din dietele sarace in grasimi si bogate in proteine. Dimineata se mananca grepfrut cu o felie de paine prajita, cafea neagra si apa.

Pranzul si cina includ peste, legume cu frunze verzi, miel fript, ceai si apa plata sau minerala. Carnea slaba este preferata, maionezele nu au ce cauta la masa, nici uleiul si alcoolul. Aceasta dieta a devenit si mai cunoscuta atunci cand creatorul ei, dr. Herman Tarnower, a fost ucis de catre iubita sa, in 1980. Scopul acestei diete este de a scapa de 10 kilograme in 2 saptamani.

Dieta Beverly Hills

Dieta originala era bogata in carbohidrati si saraca in proteine, cu un continut foarte scazut de calorii. Noua versiune se bazeaza pe teoria lui Judy Mazel, respectiv ca organismul are nevoie de anumite enzime pentru a digera hrana. Daca nu consumi acele enzime, corpul va transforma in grasime tot ceea ce mananci. Este important felul in care combini alimentele.

Primele 10 zile ai voie sa mananci doar fructe, de la a 11-a pana la a 19-a doar carbohidrati, cateodata doar fructe si cateodata doar legume, dar nicio proteina animala. In cea de-a 20-a zi poti sa consumi proteine animale.

Dieta Beverly Hills dureaza 45 de zile si este extrem de stricta.

Dieta cu grepfrut

Aceasta este bazata pe faptul ca grepfrutul arde grasimile si este si sarac in carbohidrati. Dieta limiteaza numarul fructelor si al legumelor consumate si te scapa de colesterolul marit.

Trebuie eliminat zaharul, fructele si legumele dulci si cerealele. Regimul a fost initial conceput in 1930, dar a devenit faimos in anii '70, cand multe femei il urmau cateva zile atunci cand doreau sa slabeasca rapid. Pe perioade lungi de timp, regimul nu este indicat.

Dieta cu varza

Aceasta dieta consta in consumul a cat mai multa zeama de varza in decursul a 7 zile. Nu se respecta pe perioade lungi de timp, caci organismul ar fi lipsit de nutrienti importanti, dar intr-o saptamana poti sa slabesti 4,5 kilograme cu ajutorul ei.

Dieta Atkins

Aceasta porneste de la premisa ca prin consumul de carbohidrati creste nivelul insulinei, ceea ce ii spune corpului sa stocheze grasimi mai debraga decat sa le consume. Astfel apar bolile de inima si alte probleme grave de sanatate.

Atkins spunea ca eliminand carbohidratii, corpul este incurajat sa arda grasimea, principiu care sta la baza dietei.

Dieta cu prajituri

Desi suna incredibil, exista si aceasta dieta, prin care se promoveaza ideea ca vei slabi mancand prajituri. Ia cu tine 6 asemenea alimente dulci care sa-ti ajunga pe intreaga durata a zilei, dar ai grija ca ele sa nu depaseasca 500 de calorii. Cina nu trebuie sa aiba mai mult de 300 de calorii. Bineinteles, nici acest regim nu trebuie urmat pe perioade lungi de timp, intrucat nu iti ofera prea multe vitamine si nutrienti.

Dieta cu alimente crude

Aceasta presupune eliminarea carnii din alimentatie, la fel ca oricare alt aliment procesat sau gatit. Ai voie sa mananci orice fel de legume, fructe sau seminte exact asa cum au fost culese, fara sa intervii termic asupra lor.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#diete celebre slabit, #cure slabire, #diete eficiente, #diete periculoase, #diete slabit rapid, #regimuri slabire eficiente , #dieta