Creaza-ti obiceiuri sanatoase

Joi, 26 Noiembrie 2009, ora 08:35
3590 citiri
Creaza-ti obiceiuri sanatoase
Foto: healthinharmony.co.nz

Auzi in fiecare zi despre obiceiurile sanatoase, alimentatia corespunzatoare si dieta pentru o viata mai buna. Ponturile oferite ti se par atat de simple incat nu intotdeauna le respecti, crezand ca organismul tau este puternic si rezista doar cu o masa pe zi sau fara cateva minute de miscare.

Sfaturile practice pentru o viata sanatoasa au devenit aproape clisee. Daca analizezi insa stilul tau de viata vei observa ca ritmul ametitor al vietii de zi cu zi isi impune propriile reguli, indepartandu-te de obiceiurile sanatoase pe care le-ai dobandit inca din copilarie, informeaza buzzle.com.

Igiena personala este cea mai buna metoda de evitare a bacteriilor sau bacililor din atmosfera. Spalatul mainilor, dusurile zilnice si igiena dentara sunt esentiale pentru ca intreg organismul sa fie pregatit pentru vremea rece, stresul zilnic si tensiunile cu care te confrunti.

Alimentatia sanatoasa nu mai este demult un cliseu. Ai observat si tu ca programul de la serviciu si nevoia ta de a evada din problemele de zi cu zi te obliga sa renunti la cele trei mese pe zi si sa optezi pentru alimente bogate in grasimi, dar care iti sunt la-ndemana.

Pe termen lung insa vei avea de suferit, deci nu este prea tarziu pentru a-ti schimba obiceiurile alimentare. Nu trebuie decat sa asiguri un echilibru intre proteinele, vitaminele si mineralele preluate din alimente.

Deci legumele, fructele, lactatele si carnea saraca in grasimi vor fi consumate zilnic, in orice forma. Fara o dieta stricta sau program obositor ci doar respectand nevoia organismului de a consuma fructe sau lactate zilnic.

Orele inaintate care te gasesc inca la birou te impiedica uneori sa iti respecti orele de somn cu care te-ai obisnuit inca de mic. Ai observat ca te concentrezi mai greu, nu ai randament, iar starea de iritabilitate te insoteste pe parcursul intregii zile.

Organismul iti cere singur odihna atunci cand are nevoie, tu doar vei respecta ritmul pe care el ti-l impune. Nu te trezi noaptea decat dupa opt ore de somn si vei observa ca ai din nou randamentul dorit si iti vei putea indeplini cu usurinta planurile personale si profesionale.

Dieta de miscare nu semnifica un alt program impus in afara celui de munca. Nu sunt motive deci sa renunti la cateva minute de miscare pe zi. Nu uita ca mersul pe jos sau urcatul scarilor sunt exercitii perfecte pentru persoanele foarte active, care nu au timp sa se duca la sala de forta.

Incearca sa te bucuri din nou de alergatul in parc, jocurile cu prietenii, mersul pe bicicleta sau sedintele de inot. Vei avea un tonus de invidiat in fiecare zi, deci nu-ti refuza aceasta placere.

Meditatia joaca un rol important in asigurarea stabilitatii psihice. Poate ca ti se pare un termen pretentios dar nu imposibil de realizat. Observi si tu ca atunci cand esti in trafic cazi pe ganduri si te surprinde cate un claxon care te trezeste din visare. Aceea este mica ta clipa de meditatie, atunci cand nu te gandesti la nimic si pur si simplu te detasezi de ceea se se afla in jurul tau.

Repeta aceste clipe mici de meditatie de care ai parte fara sa iti dai seama. Vei observa cat de relaxat esti dupa aceea, iar noul tonus te va ajuta sa iei decizii importante pentru tine.

Nu uita sa citesti, sa memeorezi si sa fii creativ in fiecare zi. Fie ca inveti un cantec nou sau desesnezi ceva pe carnetelul tau in timpul sedintei cu superiorii, sunt lucruri care te relaxeaza si te rup din cotidian.

Obiceiurile sanatoase sunt acele nevoi pe care organismul le are si ni le spune in fiecare clipa. Nu trebuie decat sa indeplinim necesitatile lui si vom avea in sfarsit un stil de viata sanatos si armonios.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#stil sanatos viata, #viata sanatoasa, #alimentatie sanatoasa , #dieta