Cum sa eviti problemele digestive de Sarbatori

Marti, 29 Decembrie 2009, ora 19:26
3142 citiri
Cum sa eviti problemele digestive de Sarbatori

Pentru a evita probleme gastrice in perioada Sarbatorilor de iarna, cand fiecare mananca ceva mai mult si mai gras, este necesar sa luati anumite masuri de precautie.

Ca sa fiti siguri ca indigestia nu va va strica cheful de Sarbatori, Femme Actuelle va indica anumite reguli ce trebuie respectate.

Regula nr 1: Adopta o alimentatie sanatoasa

Desi sezonul de vacanta nu este propice pentru diete, este bine sa nu mancati prea multa grasime si nu faceti abuz de alcool. Ciocolata, grasimile si carnea in exces sunt cei mai rai dusmani ai digestiei.

De aceea, inainte de masa, beti un pahar de suc de lamaie amestecat cu apa. In cele din urma, inainte si in timpul meselor, beti multa apa pentru a facilita digestia.

Regula nr 2: Reduceti tutunul

Simtiti ca traditionalele "cafea-tigara", la sfarsitul mesei va ajuta sa sa digerati? Mare greseala! Tutunul provoaca hipersecretie gastrica: secretia gastrica acida creste aciditatea si creeaza probleme ale esofagului.

Fumatul, de asemenea, creste riscul de gastrita si inflamatie a mucoasei stomacului. Iar acest lucru nu tine cont ca este "perioada Sarbatorilor".

Regula nr 3: Dormiti bine

Stresul scade secretia de sucuri gastrice. De aceea, este important sa va odihniti in sezonul de vacanta. Pentru a incepe bine, dormiti pe perne inalte. Aceasta pozitie reduce refluxul sucului de la stomac la gat si apoi senzatia de hiperaciditate.

Regula nr 4: In cazuri extreme, folositi citratul de betaina

Fiind eliberate fara prescriptie medicala, citratul de Betaina este utilizat pentru a trata tulburari digestive, deoarece stimuleaza secretia bilei. Luat inainte de masa, ajuta mai bine la digerarea grasimilor.

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#probleme digestive, #probele alimentatie Sarbatori, #dieta Sarbatori , #dieta