Cum sa-ti dezvolti simturile pentru a manca mai putin

Joi, 04 August 2011, ora 08:43
2867 citiri
Cum sa-ti dezvolti simturile pentru a manca mai putin

Studiile arata ca persoanele care nu au simturi foarte bine dezvoltate sunt mai predispuse la diete nesanatoase si consuma mai multa mancare.

Din acest motiv, este bine sa stii ce sa faci pentru a-ti dezvolta aceste abilitati. Iata ce te sfatuieste Best Health:

Mananca natural

Consuma mancarea sub aspectul ei natural. Daca vrei sa gusti peste, ai grija ca el sa arate chiar asa in farfurie, nu sa fie servit atat de sofiticat incat nu iti dai seama ce este. Prin vaz vei trimite informatia corecta creierului.

Stai hidratat

Bea un pahar de apa la fiecare ora. Gura uscata, fie ca este produsa de medicamente sau deshidratare, poate periclita simtul gustului.

Ia-o de la capat

Incearca sa iti resetezi gusturile sarat si dulce. Mancarea procesata are atat de mult din cele doua incat te face sa nu iti mai dai seama de cat de mult consumi din cele doua elemente. Verifica orice conserva si chiar cerealele si vei vedea ca este mai bine sa le eviti pe multe dintre ele.

Procura-ti zincul necesar

Din cand in cand este bine sa mananci scoici, caci acestea au zinc si multi alti nutrienti, care ajuta la ascutirea mirosului si a gustului.

Mananca doar cand iti este foame

Mananca doar atunci cand iti este foame, caci vei stii cu adevarat gustul mancarii. Snacks-urile dintre mese vor fi consumate in exces fiindca nu le simti cu adevarat aroma.

Bucura-te de companie

Mananca oricat de des la restaurant sau inconjurat de mai multa lume, caci vei simti mai bine gustul mancarii decat daca stai singur la masa.

Foloseste condimente

Adauga condimente astfel incat aromele sa se imbine si tu sa poti detecta mai multe gusturi deodata. Ai grija sa nu exagerezi, insa, pentru ca trebuie sa simti totusi gustul mancarii de baza.

Incetineste

Mesteca incet si rar, caci asa mancarea va lasa mai multa savoare si va intra pentru mai mult timp in contact cu papilele gustative. Chiar inainte sa ajunga in gura hrana, este bine sa o amesteci, caci astfel se va aera si va elibera mai mult miros.

Amesteca mancarea

Nu este indicat sa consumi doar un singur produs la o masa, ci sa faci combinatii diferite. In acest fel nervii olfactivi vor fi stimulati.

Nu te arde

Ai grija sa nu te arzi, caci astfel alterezi papilele gustative si iti va fi greu sa mai simti gustul mancarii pana acestea se vor reface.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#simturi bune, #imbunatatire simturi, #simt olfactiv, #gust receptare , #dieta