Ziare.com

Cura cu tarate te ajuta sa slabesti si te tine sanatos

Luni, 08 Decembrie 2008, ora 11:00

   

Cura cu tarate te ajuta sa slabesti si te tine sanatos
Bunicile noastre stiau ce bune sunt taratele, nu degeaba le foloseau la bucatarie si in retetele naturale de frumusete.

Pe langa faptul ca te ajuta sa slabesti, taratele pot vindeca anumite boli de piele, avitaminoze, litiaza biliara, constipatia, bolile nervoase si te pot ajuta sa ai mai multa energie.

Existe doua cure de baza cu tarate. Prima consta in administrarea, in fiecare zi a unei linguri (2,3 sau mai multe) de tarate cu apa si miere. Concomitent, tarata poate fi adaugata in supe si mancaruri, in faina alba folosita la gatit, conform culinar.ro.

Indicatii: obezitate (tarata grabeste satietatea si inlesneste evacuarile); boli de piele; avitaminoze; lipsa de calciu si lipsa de magneziu; litiaza biliara; constipatie; capacitate redusa de efort; boli nervoase; epuizare.

Cea de-a doua cura se bazeaza pe efectul laxativ si stimulent al peristaltismului intestinal al taratei de grau combinate cu apa. Dimineata, cu o ora inainte de micul dejun, se bea o cana de apa in care s-a pus la macerat, de seara, 1 lingura de tarata proaspata. Dupa ce s-a baut apa cu tarate, se consuma si ceea ce a ramas pe fundul canii.