De ce se ingrasa doamnele, dupa varsta de 40 de ani?

Sambata, 02 Aprilie 2011, ora 22:39
10493 citiri
De ce se ingrasa doamnele, dupa varsta de 40 de ani?

Destul de des auzi femeile plangandu-se ca s-au ingrasat, ca nu mai stiu ce sa faca, pentru ca au incercat tot felul de diete. Iar cand vorbim despre cele care au depasit 40, de multe ori le gasim resemnate, majoritatea acuzand glandele.

Se scapa din vedere ca organismul, in diferite etape, nu mai reactioneaza la fel. Agitatia specifica varstei de 20 de ani este inlocuita cu acel calm conferit de absenta grabei. In plus, nu se mai merge prea mult pe jos, activitatile exterioare nu mai sunt aceleasi.

Organismul isi incetineste astfel arderile, iar aparenta fizica, aproape aceeasi, o determina pe femeia matura sa creada ca mecanismul interior lucreaza ca in trecut. In realitate, lucrurile stau cu totul altfel. Apar modificari estetice, cum ar fi dublarea barbiei, ingrosarea trasaturilor fetei, ca si excesul ponderal.

Femeile se cunosc prea putin, nu interpreteaza corect fenomenele specifice etapelor vietii. Vine vremea cand, indiferent de varsta, ele pot sa-si dezvolte talentele, interesul, curiozitatea. Sa ramana active.

Revenind la silueta, caci asta intereseaza cel mai mult, e necesara reducerea dozei de alimente cu valoare calorica si energetica ridicata. Asta nu presupune micsorarea ratiei alimentare, ci o atitudine selectiva, in materie de meniuri.

Cum se procedeaza? La micul dejun, se diminueaza portia de paine. Laptele recomandat este cel degresat, zaharul nu va fi mai mult de o lingurita. Fructele, chiar daca au hidrati de carbon, sunt bogate in vitamine si saruri minerale. Prin urmare se pot consuma moderat, fara gemuri si dulceturi.

Gustarea de la ora 11 este cea mai periculoasa pentru silueta. Cornurile, prajiturile, mezelurile grase vor fi inlocuite cu iaurt, branza, oua tari, cafea amara. Pranzul sa aiba in vedere pestele, chiar si carnea, insa cu multe legume, in special verzi, salatele orientale, dar nu cu multi cartofii. Seara, un meniu usor, consumandu-se derivate ale laptelui, datorita importanta acestui produs pentru dinti, oase, nervi.

Daca nu se obtin rezultate, vizita la endocrinolog este indicata. In niciun caz, nu apelati la tabletele pentru slabit, fara sfatul medicului. Evitati astfel riscul dereglarii functiilor unor organe pentru toata viata!

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#diete slabit femei, #regim slabit , #dieta