Detoxifica-ti corpul printr-o dieta potrivita

Joi, 11 Iunie 2009, ora 23:45
6220 citiri
Detoxifica-ti corpul printr-o dieta potrivita
Foto: Arhiva

Detoxifierea sau dietele de curatare pot include apa, diferite bauturi, sucuri de fructe si legume sau suplimentele pe baza de plante.

Avem nevoie de toate aceste lucruri pentru ca trupurile noastre sunt foarte "abuzate" de viata moderna.

Detoxifierea nu este insa lipsita de efecte adverse. Incearca sa iti cureti trupul fara a face greseli grave care iti pot afecta sanatatea pe viitor.

Alege momentul potrivit pentru a incepe aceasta cura pentru curatarea corpului. Daca esti stresat si incepi detoxifierea in cea mai aglomerata perioada a saptamanii, poti deveni si mai agitat si stresat si risti sa te imbolnavesti, informeaza Chicago Tribune.

Daca ai anumite probleme de sanatate, ai foarte mare grija la alimentele care iti pot face rau.

Inainte cu o saptamana de momentul cand iti propui sa incepi procesul de detoxifiere, incearca sa reduci cantitatea de cofeina si zaharul din alimentatia ta. De asemenea, incearca sa consumi cat mai putine sucuri de fructe. Nutritionistul Ann Louise Gittleman iti recomanda sa consumi zilnic doua cesti de ceai de papadie.

Fibrele sunt esentiale pentru corp. Acestea pot fi asimilate din cereale, fasole, fructe si legume. Fibrele ajuta foarte mult la mentinerea unui nivel echilibrat de glucoza in organism si la reglarea tranzitului intestinal, vital pentru eliminarea toxinelor. Pentru a avea un corp sanatos trebuie sa consumi zilnic 30 de grame de fibre.

Alege alimentele bogate in substante nutritive. Alimentele proaspete, crude, fructele organice, legumele, cerealele, fasolea, nucile si germenii nu trebuie sa lipseasca din alimentatia ta. Vara este cel mai bun moment pentru o astfel de cura pentru ca acum poti alege din foarte multe sortimente de fructe si legume.

Nu apela la laxative. Delia Quigley, autoarea unui ghid pentru detoxifierea corpului, spune ca daca apelezi la o cura de sapte zile bazata pe fibre si pilule laxative, cu foarte putina mancare, nu o sa rezolvi nimic, doar iti "taxezi" corpul. Atunci cand urmaresti sa iti cureti organismul incearca sa nu apelezi la laxative pentru a nu distruge toata munca de pana in acel moment.

Nu trebuie sa renunti la munca, insa asigura-te ca ai timp sa te odihnesti, pentru a-i oferi corpului cel putin cateva minute de relaxare. In primele zile te vei simti foarte obosita si vei avea dureri de cap care nu iti vor da pace. Nu te ingrijora, acestea sunt semne ca organismul tau reactioneaza la detoxifiere.

Daca te-ai apucat de aceasta cura nu renunta repede. Daca faci o astfel de dieta pentru o perioada de 3-10 zile si apoi te intorci la mancarea tip fast-food sau la fumat si cafea, nu ai rezolvat nimic. Incearca sa iti faci un obicei din a avea grija ce consumi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#sfaturi detoxifierea corpului, #alimentatie potrivita corp, #dieta curatare organism , #dieta
Comentarii