Detoxifiere sau dieta?

Joi, 23 Septembrie 2010, ora 11:36
2671 citiri
Detoxifiere sau dieta?
Foto: Apeda

Daca pana acum dieta era cuvantul de ordine, detoxifierea incepe sa castige teren, pe masura ce tot mai multe persoane incearca sa isi ingrijeasca sanatatea.

Si daca o silueta supla este echivalenta cu frumusetea, eliminarea tuturor chimicalelor daunatoare din corp ar fi echivalenta cu sanatatea. Problema este ca, zilnic, organismul este expus la aditivii din alimente, metale grele, substante din medicamente, nicotina, formaledhida, pesticide, erbicide, si alte chimicale care nu isi au locul in corp, arata Care2.com.

Detoxifierea este procesul natural prin care elimina toxinele din corp, substante care ar putea dauna tesuturilor, prin urina sau scaune. Cura de detoxifiere este menita sa ajute procesul natural de detoxifiere.

Iar asta se face in primul rand prin limitarea expunerii corpului la chimicale, spre exemplu prin evitarea aditivilor din mancare, consumul de alimente organize si consumul alimentelor cu vitamine si antioxidanti necesari detoxifierii: ca la orice dieta, este nevoie de foarte multe fructe si legume.

Hidratarea intensa este benefica pentru cura de detoxifiere, de aceea trebuie sa beti apa, iar mancarurile bogate in fibre, precum cerealele si painea integrala nu trebuie sa lipseasca din meniul zilnic. In genere, consumarea unor alimente de calitate este practica ce iti aduce cele mai multe beneficii si face ca organismul sa nu aiba probleme cu procesul de detoxifiere.

(L.S.)

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Schimbări foarte simple care vor ajuta pe oricine să slăbească și să se mențină fără dietă sau calorii numărate
Schimbări foarte simple care vor ajuta pe oricine să slăbească și să se mențină fără dietă sau calorii numărate
Un nutriționist a detaliat o serie de schimbări simple de stil de viață care vor ajuta pe oricine să piardă în greutate, fără să elimine mâncărurile preferate sau să urmeze o dietă...
Silueta: Patru cauze posibile ale luării în greutate
Silueta: Patru cauze posibile ale luării în greutate
Kilogramele în plus pe care le acumulăm sunt deseori motive de îngrijorare și de frustrare, mai ales atunci când știm că facem mișcare și că avem o dietă echilibrată. Când grăsimea se...
#dieta, #detoxifiere, #dieta detoxifiere , #dieta