Detoxifierea organismului - secretul, la indemana oricui

Duminica, 30 Decembrie 2012, ora 16:25
7035 citiri
Detoxifierea organismului - secretul, la indemana oricui
Foto: Fox News

Toti suntem tentati sa consumam prea multe feluri de mancare si bauturi de Sarbatori. Dupa o asemenea perioada incarcata cu calorii poti simti nevoia de a-ti detoxifia organismul.

Intrebarea esentiala este daca avem nevoie cu adevarat de o cura speciala de detoxifiere. "Corpul nostru se detoxifiaza in mod natural continuu. Daca nu ar face acest lucru, am muri", spune Chris Kilham, specialist in domeniu, citat de Fox News.

Un remediu simplu

El precizeaza ca, in perioada Sarbatorilor, ficatul si intestinele sufera cel mai mult. Anul Nou este ocazia perfecta de a scapa de toxinele acumulate in organism in urma mancarurilor consumate acum.

Pentru a incepe procesul de detoxifiere, apa este cea mai indicata solutie. "Apa este prietena noastra. Suntem facuti in proportie de peste 70% din apa. Beti multa apa curata si pura", spune el.

O alta solutie este ceaiul din radacina de papadie. Aceasta planta confera un gust placut ceaiului si este eficienta in procesul de detoxifiere. In plus, spune specialistul, ea ajuta ficatul sa scape de impuritati si de grasimea in exces.

Despre produsele vazute la televizor, el crede ca sunt bune de folosit pe termen scurt, fara a face un obicei din consumarea lor. Sunt incluse aici si dietele recomandate, in privinta carora trebuie sa consultam un doctor.

Ce sa mancam pentru detoxifiere

In cazul in care o persoana consuma prea multa votca, este bine sa bea mult suc natural de fructe sau legume. In plus, consumul de mere este si el recomandat, acest fruct curatand sistemul digestiv. Unul sau doua mere pe zi sunt recomandate in scopul curatarii organismului. De asemenea, cantitatile mici de vitamina C ajuta organismul sa se curete de reziduuri.

Timp de una-doua saptamani, o dieta cu multe plante si fibre te va ajuta sa te simti mai energic.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#sarbatori mancare multa, #detoxifiere sarbatori , #dieta