Dieta care reduce inflamatiile

Joi, 31 Mai 2012, ora 08:11
5359 citiri
Dieta care reduce inflamatiile

Cele mai multe din suferintele omului modern au la baza un proces inflamator. Fie ca este vorba despre articulatii, fie ca este vorba despre sistemul cardiovascular, fie ca este vorba despre unele organe. In aceste conditii dieta care reduce inflamatiile este un fel de medicament, fara contraindicatii.

Hrana procesata, expunerea prelungita la toxinele din mediul inconjurator, medicamente, pot duce la inflamatii in organism, care, in timp, au ca efect imbatranirea prematura, bolile de inima, diabetul, Alzheimerul, psoriasisul, artrita reumatoida sau chiar cancerul, scrie naturalhealthmag.com .

Alimentele pe care le consumam: faina alba, zaharul, carnea rosie, produsele lactate grase, fast-food-ul si aditivii alimentari au ca efect procesele inflamatoare in organism. Pe de alta parte, organismul este capabil sa creeze substante anti-inflamatoare atat timp cat primeste alimentele necesare.

Dieta care reduce inflamatiile pe aceste alimente se bazeaza. Iata cateva ingrediente pe care este bine sa le iei in considerare si pe care trebuie sa le incluzi intr-o alimentatie care are ca scop prevenirea si combaterea inflamatiilor.

Ideale sunt fructele colorate, precum afinele, murele, capsunele si zmeura, care contin antocianina, aceasta aparand organismul de procesele de oxidare. Eficiente in dieta sunt si strugurii rosii, ceapa rosie si galbena, usturoiul, broccoli si merele.

Morcovii si sucurile din fructe portocalii iti suplimenteaza cantitatea de betacaroten, iar vitamina C din ardeii grasi rosii te apara de raceli. Legumele cu frunze verzi, precum spanacul si conopida, sunt pline, si ele, de antioxidanti si utile in reducerea inflamatiilor.

Ideali intr-o dieta care reduce inflamatiile sunt acizii omega 3. Datorita proprietatilor lor acesti acizi sunt recomandati in orice boala care implica procese de inflamare. Somonul, macroul si tonul sunt surse perfecte, impreuna cu semintele de in, vegetalele inchise la culoare si nucile.

Nici mirodeniile nu trebuie excluse de pe lista cu beneficii in dieta. Turmericul, o mirodenie indiana care condimenteaza mancarea si ii da o nuanta galbena, contine curcumina, un compus antiinflamator cu efecte foarte puternice.

In paralel este recomandat sa reduci din alimentatie graul, ouale, laptele, soia, drojdia si carnea, dar si uleiul de floarea-soarelui si de porumb, alunele sau semintele de bumbac.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#dieta sanatoasa, #inflamatii organism sfaturi, #antioxidanti mirodenii sanatate , #dieta