Dieta de 90 de zile

Sambata, 17 Martie 2012, ora 22:19
5550 citiri
Dieta de 90 de zile
Foto: LiveStrong

Dieta de 90 de zile este un regim de slabire pe termen lung care, pe langa faptul ca te ajuta sa scapi de kilogramele in plus, iti imbunatateste si starea de sanatate.

Dieta de 90 de zile impune un plan alimentar, care trebuie riguros respectat.

Pe parcursul dietei, exercitiile fizice sunt absolut necesare. Daca este respectata cu seriozitate, dieta de 90 de zile te poate scapa de 15-20 de kilograme si te poate ajuta la scaderea tensiunii arteriale, scrie LiveStrong.

Dieta trebuie adaptata la particularitatile metabolismului tau, asa ca este necesar sfatul unui nutritionist, daca vrei ca regimul sa aiba efect maxim.

Caracteristic pentru dieta de 90 de zile este faptul ca variaza de la o zi la alta. O zi se consuma proteine, a doua se concentreaza pe amidon, a treia zi pe carbohidrati, a patra pe fructe si legume, dupa care ciclul se repeta.

O alta regula a dietei de 90 de zile este controlul portiilor. Scopul este acela de a scadea aportul caloric zilnic pana la un nivel sanatos. Un sfat eficient pentru a reduce portiile este acela de a manca putin si des. Incearca sa imparti caloriile zilnice in mod egal intre mesele principale si cele doua gustari ale zilei.

Corpul tau are nevoie de calorii pentru energie, dar este important sa alegi caloriile nutritive. Acestea provin din legume, cereale integrale, fructe, lactate cu continut scazut de grasimi si din sursele de proteine.

Produse zaharoase si bauturile carbogazoase contin calorii goale, iar consumul lor trebuie suprimat in cele 90 de zile de dieta, cand este de dorit sa renunti la dulciuri si sa la inlocuiesti cu fructe.

Pentru micul dejun, recomandate sunt fructele, fara nimic altceva, in fiecare dimineata. Masa de pranz si cina constau in rotatia dintre proteine, amidon, glucide si fructe. In ziua cu proteine, poti manca doar carne fiarta, la cuptor sau gratar sau oua. Este permisa o felie de paine si o salata. Supele, branza si laptele si iaurtul sunt permise in ziua de proteine.

Ziua cu amidon include orice fel de legume fierte, o felie de paine si o salata. Ziua de carbohidrati se refera la consumul de paste sau pizza si doua portii rezonabile de inghetata sau un baton mic de ciocolata simpla.

In ziua a patra se consuma exclusiv fructe.

Dieta de 90 de zile este o dieta rigida, dar eficienta care asigura o scadere rapida in greutate.

UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
#dieta de 90 de zile, #dieta alimentara sanatoasa, #dieta calorii mancare , #dieta