Dieta extrema: hranirea prin tub - garanteaza topirea grasimii corporale

Luni, 05 Martie 2012, ora 10:25
5768 citiri
Dieta extrema: hranirea prin tub - garanteaza topirea grasimii corporale

O dieta extrema este disponibila in Marea Britanie, aceasta constand in hranirea prin tub, timp de 10 zile, interval de timp in care garantat "pacientul" pierde 10% din grasimea corporala.

Dieta KEN (Ketogenic Enteral Nutrition) presupune ca tubul sa fie non-stop conectat la "pacient", singurul moment in care acesta se poate elibera fiind atunci cand face baie, nu mai mult de o ora pe zi, relateaza Daily Mail.

In ceea ce priveste lichidul care ajunge direct in stomac, 2 litri pe zi, acesta este unul patentat, constand in proteine si nutrienti. Cel care se incumeta sa tina o astfel de cura de slabire are voie sa consume apa, ceai (neindulcit), cafea (fara zahar, lapte sau indulcitori).

Desi, teoretic, "pacientul" poate sa manance in continuare alimente care sa-l ingrase, n-o va face, mai mult ca sigur, pentru ca senzatia de foame dispare in cateva zile. In plus, daca tot s-a inhamat la o cura atat de drastica, e putin probabil sa o boicoteze singur.

Dieta KEN inseamna, de fapt, o infometare controlata, care face ca organismul sa-si foloseasca grasimea pentru a produce energie. Si asta se intampla in timp record. Din testele anterioare a rezultat ca 10% din grasimea corporala se pierde in numai 10 zile, fara a fi afectati muschii si fara a fi simtita senzatia de infometare.

Ideea unui astfel de regim de slabire s-a nascut in Italia si apartine lui Gianfranco Cappello, expert in hranirea artificiala, din cadrul Spitalului La Sapienza din Roma. Acesta a testat deja metoda, cu succes, pe 40.000 de pacienti.

Potrivit acestuia, dieta functioneaza deoarece "fara carbohidrati, doua fenomene au loc. In primul rand, nu simti foamea. In al doilea rand, corpul incepe sa arda din grasimile stocate in ritm alert".

"Cu cat esti mai greu, cu atat mai multa greutate vei pierde", explica el. Dieta poate fi repetata, cu pauze, pana cand se atinge o greutate incadrata in limite normale.

Contraindicatii si efecte secundare

Dieta este potrivita pentru oricine, mai putin pentru cei cu rinichii bolnavi si pentru cei care au intoleranta la proteinele din lapte. Prezinta un avantaj fata de dieta Atkins, in sensul ca poate fi urmata si de cei cu probleme ale inimii.

Un efect secundar il reprezinta, insa, constipatia, cauzata de lipsa totala de fibre. Insa pacientilor li se administreaza laxative si li se cere sa-si testeze urina zilnic. Ketonele (care rezulta in urma arderii grasimilor) sunt evacuate prin urina si respiratie, asa explicandu-se respiratia urat mirositoare din acaesta perioada. In plus, e posibil sa apara si senzatia de oboseala, de epuizare.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#dieta KEN, #hranire tub dieta, #ardere rapida grasimi metode, #cure slabire extreme, #cure slabire eficiente , #dieta