Dieta in timpul alaptarii - alimente permise si interzise

Joi, 21 Mai 2015, ora 10:20
31642 citiri
Dieta in timpul alaptarii - alimente permise si interzise
Foto: Arhiva Ziare.com

Exista diete pe care tinerele mame trebuie sa le urmeze dupa nastere pentru a suplini ceea ce ea ofera micutului prin alaptare. Ele au nevoie de un consum suplimentar de 500 calorii zilnic. In mod normal, calitatea laptelui nu este afectata decat in cazuri extreme, insa cantitatea depinde mult de alimentatie.

Dieta in timpul alaptarii

Alimentatia unei proaspete mamici trebuie sa contina urmatoarele:

- Lapte, iaurt si branza proaspata;

- Carne de pasare, peste, oua si alune;

- 3 pana la 5 portii de legume (mai ales morcovi) ;

- 2 pana la 4 portii de fructe (mai ales mere) ;

- Paine, cereale, orez, paste (in cantitati reduse) ;

- Foarte putine grasimi, uleiuri sau dulciuri.

Dieta ketogenica pentru anul 2015

Ce alimente nu trebuie sa consumi

Nu consuma alimente care schimba gustul laptelui si ii provoaca bebelusului gaze si colici, precum guliile, citricele, telina, ceapa, varza, condimentele, broccoli, ciocolata, porumbul, fasolea sau laptele de vaca.

Sunt interzise urmatoarele: produsele de tip junk food, fumatul, consumul de alcool, de stupefiante, cafeaua sau alte produse ce contin cofeina.

Recomandari

Fii foarte atenta la reactiile copilului. Daca vezi ca reactioneaza ciudat, aminteste-ti ce ai mancat diferit si consulta un medic.

Nu pune accentul pe pierderea in greutate acum. Este mult mai importanta sanatatea, atat a ta, cat si a copilului. Trebuie sa te intremezi si sa-i furnizezi celui mic toate elementele nutritive de care are nevoie.

Meniul zilnic trebuie sa fie format din gustari usoare si dese. Alimentele trebuie gatite la abur sau la gratar.

Grasimile bune pe care le poti consuma in cantitati mici provin din uleiul de rapita, de masline, peste gras, avocado, nuci, masline si seminte.

Necesarul de care trebuie sa beneficiezi si tu, si copilul trebuie sa contina vitaminele complexului, B, vitamina A, vitamina D, vitamina C, calciu, magneziu, zinc, cupru si seleniu.

Scaderea in greutate o sa vina de la sine, deoarece vei manca alimente bune, iar arderile metabolice sunt oricum intense in perioada postnatala. Slabirea brusca intentionata inseamna eliberarea toxinelor din corp in sange, ce vor ajunge automat in laptele matern.

Dieta Dukan - varianta imbunatatita pentru anul 2015

Este foarte importanta odihna. Chiar daca a creste un bebelus inseamna mult stres, profita de momentele sale de somn pentru a te odihni.

Se vor consuma doi pana la trei litri de lichide pe zi, sucuri de fructe proaspete, ceaiuri si supe.

Anasonul, mararul sau frunzele de zmeur stimuleaza lactatia, insa trebuie cerut sfatul medicului.

Dupa ce primele luni critice trec, poti incepe sa faci plimbari usoare si abdomene moderate. Daca incepi un program sustinut, dar moderat de exercitii fizice, foloseste un sutien bun sau o bustiera potrivita pentru a preveni mastita. Fereste-te de lovituri.

O metoda buna de a reintra in ritmul normal, de a slabi si de a scapa de starea depresiva postnatala ori de stresul pe care cresterea unui copil il presupune, te poti asocia unui grup de tinere mamici pentru a socializa, a schimba impresii si a te relaxa.

Diete sanatoase

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Dieta din perioada alaptarii, #dieta mama alaptare, #dieta tinere mame , #dieta