Dieta perfecta pentru femei

Sambata, 29 Ianuarie 2011, ora 10:56
2949 citiri
Dieta perfecta pentru femei
Foto: arhiva

Dieta etalon a femeilor are o alta structura decat cea ideala, destinata barbatilor. Este normal sa fie asa, in conditiile in care metabolismul feminin este foarte diferit de cel masculin. Dieta perfecta pentru o femeie depinde in mult mai mare masura de varsta si de particularitatile fiziologice ale femeilor.

Mai mult, femeile au nevoi speciale in ceea ce priveste aportul de nutrienti, raportat la fiecare etapa din viata.

Confom principiilor de baza descrise de America Dietetic Association, femeile au mai putina masa musculara decat barbatii, iar hormonii feminini incurajeaza depozitele de tesut adipos.

In aceste conditii, aportul de calorii in cazul femeilor cu varsta cuprinsa intre 20 si 45 de ani trebuie limitata la valoarea de 1.800 la 2.200 de calorii pe zi. Doar femeile care fac foarte mult exercitiu fizic pot ajunge la 2500 de calorii.

O dieta sanatoasa trebuie sa includa in fiecare zi:

- Cel putin 75 de grame de cereale integrale, orez brun sau ovaz.

- Trei portii de produse lactate, cu un continut scazut de grasimi, pentru sanatatea oaselor si a dintilor si pentru a previni osteoporoza.

- Minim 180 de grame de carne de pui, curcan, peste, fasole, fasole, linte sau mazare.

- 200-300 de grame de mere, afine, pepene galben, portocale, banane si pere - considerate fructe ideale pentru femei.

- 200-300 de grame de legume, pe lista acestora, la loc de cinste fiind trecute rosiile, morcovii, varza, dovleceii si broccoli.

Dieta perfecta pentru barbati

Datorita particularitatilor fizilogice feminine, acestea au nevoie de alimente care sa aduca in organism un supliment de fier, acesta fiind unul din marile secretele ale unei vieti sanatoase. Alimente bogate in fier sunt: carnea rosie, carnea de pui si de curcan, carne de porc, pestele, varza, fasole, linte si cereale fortificate.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#alimentatie sanatoasa, #dieta pentru femei, #viata sanatoasa, #dieta pentru barbati , #dieta