Dieta recomandata barbatilor de peste 40 de ani

Vineri, 18 Ianuarie 2013, ora 07:02
20585 citiri
Dieta recomandata barbatilor de peste 40 de ani

Organismul barbatilor nu mai functioneaza la fel de bine la peste 40 de ani ca la 20 sau 30. De altfel, multe dintre afectiunile serioase la care sunt barbatii predispusi apar acum. Sutdiile arata ca barbatii de peste 40 de ani se pot confrunta cu degenerescenta maculara, obezitatea, melanomul, bolile de inima sau chiar cancerul de prostata.

Dieta recomandata barbatilor la 20 de ani

Men's Health a conturat o dieta care previne majoritatea bolilor de care risca sa sufere barbatii trecuti de 40 de ani.

Dieta recomandata barbatilor la 30 de ani

Respecta sistemul de punctaj pentru alimentele de la cantina ori restaurant

Daca lucrezi la o companie mai mare si iei masa la cantina sau la un restaurant afiliat, vei fi tentat sa consumi mai multe alimente, de multe ori daunatoare. Tocmai de aceea, indicat ar fi sa iti creezi un sistem de punctaj: 2 puncte pentru salata, 3 pentru aperitiv, 4 pentru desert, 2 pentru o bautura etc. Regula ar fi aceea ca iti poti comanda orice, cu conditia sa nu depasesti 6 puncte si sa alegi o singura data dintr-o categorie.

Beta carotenul - protejeaza de cancerul de piele

Banalele alunite pot fi semnul unor afectiuni sau chiar a cancerului de piele. Studiile efectuate pana acum au demonstrat ca barbatii cu niveluri mari de carotenoide (pigmenti naturali din piele) prezinta riscuri de 6 ori mai mici de a fi diagnosticati cu cancer de piele.

Asadar, mananca 2 cartofi dulci pe saptamana sau alte alimente bogate in beta caroten, cum sunt morcovii si pepenele galben.

Proteine pentru protejarea muschilor

Scaderea masei musculare este o problema serioasa ce apare de la aceasta varsta. Pe langa sport intens, barbatii isi mai pot proteja muschii si printr-o dieta bogata in proteine sanatoase.

Tonul, de exemplu, este o sursa importanta de proteine si, in plus, nu contine grasimi saturate.

Mancare sanatoasa, chiar si la birou

Multi pun pe seama jobului alimentatia haotica si nesanatoasa. Ei bine, dependenta de munca nu justifica obiceiurile alimentare proaste. Ca solutie, ai putea opta pentru un frigider mic pe care sa il tii la birou si in care sa depozitezi mancare accesibila: lapte, carne de curcan, pachetele de branza, poate si o supa pe care o poti incalzi la cuptorul cu microunde.

Seleniu contra cancerului de prostata

O reala problema a barbatilor de peste 40 de ani, cancerul de prostata poate fi prevenit, potrivit specialistilor, cu ajutorul seleniului. Cercetarile in domeniu au relevat faptul ca barbatii cu un nivel mare de seleniu in corp prezinta o incidenta cu 48% mai mica de cancer de prostata intr-o faza avansata.

Nucile braziliene, ciupercile, dovleacul, pestele gras sau carnea de miel sunt surse importante de seleniu.

Luteina pentru prevenirea degenerescentei maculare

Degenerescenta maculara, netratata, poate duce chiar la orbire. Luteina scade cu 43% riscul dezvoltarii unei astfel de boli, prevenind deteriorarea tesuturilor retinei.

Asigura-te ca mananci doua portii de salata sau legume verzi pe zi (spanac, broccoli, varza de Bruxelles) pentru sanatatea ochilor tai.

Strugurii previn ingustarea si infundarea arterelor

Antioxidantii din struguri reduc nivelul colesterolului si previn infundarea arterelor. Doi - trei struguri pe zi ar fi doza suficienta, iar o alta varianta ar fi vinul rosu. Un studiu spaniol a conchis ca vinul rosu reduce cu 21% markerii inflamatiei arteriale.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#alimentatie barbati 40 de ani, #dieta recomandata barbati, #alimente prevenire boli barbati, #alimente recomandate batbati , #dieta