Dieta recomandata barbatilor la 20 de ani

Marti, 15 Ianuarie 2013, ora 07:01
6963 citiri
Dieta recomandata barbatilor la 20 de ani

Perioada intre 20 si 30 de ani este plina de schimbari si momente importante pentru barbati. Studiile arata ca cei mai multi se casatoresc in jurul varstei de 27 de ani, insa tot acum este posibil sa apara si primele semne de depresie.

Nivelurile unor hormoni ca DHEA si testosteron ating apogeul, viata barbatilor de aceasta varsta devine din ce in ce mai stresanta, iar alimentatia nu e intotdeauna cea mai sanatoasa.

Conform Men's Health, exista anumite alimente si trucuri recomandate barbatilor de 20 de ani tocmai pentru a fi in forma maxima si pentru a reduce riscul afectiunilor cardiace, cresterii in greutate sau a episoadele de depresie. Iata ce ar trebui sa se gaseasca in dieta lor la aceasta varsta:

Seminte de in

Semintele de in reprezinta cea mai buna sursa de acid alfa linoleic, o substanta care imbunatateste functionarea cortexului cerebral, parte a creierului care proceseaza informatiile provenite de la cele cinci simturi. Mananca o lingura de seminte de in macinate in fiecare zi sau adauga semintele in salate ori shake-uri.

Acid folic

Conform studiilor, deficitul de acid folic se afla in stransa legatura cu riscul de cancer. Tocmai de aceea, ar fi indicat sa se consume alimente bogate in acid folic. O varianta ar fi sa mananci ficat de pui sau, de 4 ori pe saptamana, o cana cu cereale fortifiate cu acid folic, peste care poti adauga si mure, zmeura sau capsune.

Legume si carne slaba

Un studiu realizat la Universitatea din California a relevat faptul ca aproape 1/3 din dieta barbatilor este formata din junk food, mancare fara aport nutritional. In consecinta, inca de la aceasta varsta pot aparea primele semne ale bolilor cardiace. Specialistii sustin ca ar trebui sa mananci mai des legume si carne slaba, o portie de legume pe zi scazand riscul bolilor de inima.

Limiteaza consumul alimentelor de tip fast-food

Ori de cate ori se duc la fast-food, barbatii consuma aproximativ 1.000 de calorii si asta pentru ca nu se rezuma la un singur burger sau sandvici. Fii constient de capcanele acestui tip de alimentatie si, daca nu poti evita restaurantele fast-food, incearca sa iti comanzi un singur produs.

Carne de vita

Pentru cresterea masei musculare ai nevoie de o alimentatie sanatoasa, care sa iti furnizeze energia si nutrientii necesari. O buna varianta o reprezinta carnea de vita, pentru ca este bogata in proteine, zinc si creatina.

Vitamina D si calciu

E drept ca la aceasta varsta nu dai foarte mare importanta oaselor, insa de acum incepi sa devii mai predispus accidentarilor. Bea zilnic 250 ml de lapte cu continut scazut de grasime, fortifiat cu vitamina D. Combinatia de vitamina D si calciu este perfecta pentru oase.

Cereale integrale

Cerealele integrale reprezinta o importanta sursa de vitamina B, fier, magneziu si seleniu. Consuma in fiecare zi un bol cu cereale integrale, fructe si lapte. Cerealele iti furnizeaza energia necesara sarcinilor zilnice si antrenamentelor la sala si contribuie la cresterea masei musculare.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#dieta barbati 20 de ani, #alimentatie barbati tineri, #alimente recomandate barbati tineri, #alimentatie barbati 20 ani , #dieta