Diete aiuristice de-a lungul timpului

Luni, 26 Iulie 2010, ora 18:03
3866 citiri
Diete aiuristice de-a lungul timpului

Dorinta de a slabi a facut ca oamenii sa incerce cele mai ciudate si periculoase diete, unii inghitind de buna voie ghemotoace de vata si riscandu-si chiar viata doar din dorinta de a nu mai manca mult.

Dieta care presupune mestecarea hranei, dar nu si inghitirea acesteia, dieta care militeaza pentru somn cat cuprinde, pentru a nu mai avea timp de masa sau cea cu ochelari de soare sunt numai cateva exemple, relateaza everydayhealth.com.

Dieta ...injectabila Un medic ce practica in Marea Britanie a anilor '50, A.T.W. Simeons, sustinea ca cea mai eficienta dieta este cea care presupune consumul a numai 500 de calorii pe zi si injectarea cu un hormon produs in mod normal la inceputul sarcinii, coriogonadotrofina.

Dieta hCG, dupa numele hormonului, functioneaza pentru ca numarul caloriilor este atat de mic incat este imposibil sa nu slabesti. Cat despre injectiile cu acest hormon, ele pot avea ca efect secundar depresia, durerile de cap si chiar cheagurile de sange, fiind de-a dreptul periculoase.

In plus, nu exista dovezi conform carora ar ajuta la cura de slabire. In schimb, s-a dovedit ca creste fertilitatea.

Dieta ...pufaibila Oricat de incredibil ar parea, in anii '20 producatorii de tigari faceau reclama produselor lor spunand ca sunt excelente pentru slabit, pentru ca inhiba pofta de mancare. Tigarile nu au calorii, iar nicotina este un stimulent, spuneau ei.

Toate acestea se intamplau cu mult inainte ca efectele nocive ale fumatului sa fie cunoscute, cancerul pulmonar si afectiunile inimii fiind doar doua dintre bolile asociate cu fumatul.

Dieta cu clabuci Dieta Aoqili presupunea folosirea unor sapunuri cu aloe vera si alge, despre care se spunea nu numai ca fac pielea mai catifetala, ci si ca dizolva grasimea de sub piele. E drept ca asiaticii folosesc aceste sapunuri de multa vreme, fiindu-le binecunoscute calitatile, dar in niciun caz asupra taliei.

Dieta "dormi cat poti" Acest tip de cura de slabire, care propovaduieste dormitul 24 de ore, 7 zile pe saptamana daca s-ar putea, este adoptat si in ziua de azi, din pacate. Desi e adevarat ca un organism lihnit de foame este unul obosit, somnul aparand imediat, dieta, practicata candva chiar de Elvis Presley, e una extrem de perioculoasa.

In plus, exista indeajuns de multe studii care au demonstrat ca somnul in exces in niciun caz nu duce la slabire, ci mai degraba la luarea in greutate si chiar obezitate.

Dieta mesteci, dar nu inghiti In anii 1900, dieta care promitea o talie fina ca de albina era foarte populara, propunand doritorilor sa mestece mancarea extrem de mult, pentru ca tot ce este nutritiv sa iasa din alimente, dupa care sa fie indepartata.

Se spune ca inclusiv industriasul John D. Rockefeller era un adept al acesteia, la fel ca si John Harvey Kellogg sau scriitorul Henry James.

In spatele acestei diete se afla insa ceva adevar. Studiile au aratat ca daca investesti timp in mestecat, te vei simti mai repede satul.

Dieta cu ochelari Daca nu mai arata apetisant, poate vei lasa farfuria neatinsa, acesta era principiul pe care se baza aceasta cura de slabire. Recomandati erau ochelarii cu lentile albastre, prin care putine alimente aveau sanse sa arate altfel decat dezgustator.

Insa rezultatele nu au fost cele asteptate, pentru ca, in cele din urma, foamea biruia. In plus, aveau de suferit si ochii, albastrul nefiind cea mai sanatoasa culoare pentru ei.

Dieta cu mancare de bebelusi Aceasta cura de slabire relativ noua, prin urmare extrem de populara la Hollywood, presupune inlocuirea a doua sau chiar trei mese pe zi cu mancare de bebelus la borcan. Dieta, preferata lui Jennifer Aniston, da rezultate daca te limitezi la un borcanel la o masa, pentru ca, practic, numarul caloriilor este mic.

Chiar daca acest tip de hrana este pura si bogata in vitamine, nu este porivita pentru adulti. Indata ce este incheiata, kilogramele vor reveni in timp record.

Dieta cu discuri demachiante Greu de crezut, insa femeile inghiteau chiar vata pentru a-si umple stomacul si a manca mai putin la masa. Numai ca acelasi efect poate fi obtinut cu un pahar mare de apa, baut inainte de masa, fara a exista si efectele secundare nocive, ca cele suferite de tractul digestiv.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Schimbări foarte simple care vor ajuta pe oricine să slăbească și să se mențină fără dietă sau calorii numărate
Schimbări foarte simple care vor ajuta pe oricine să slăbească și să se mențină fără dietă sau calorii numărate
Un nutriționist a detaliat o serie de schimbări simple de stil de viață care vor ajuta pe oricine să piardă în greutate, fără să elimine mâncărurile preferate sau să urmeze o dietă...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#diete ciudate, #cure de slabire, #dieta , #dieta