Diete pe care sa nu le incerci vreodata

Marti, 19 Iulie 2011, ora 07:00
5067 citiri
Diete pe care sa nu le incerci vreodata
Foto: huffingtonpost

Curele de slabire reprezinta un subiect abordat adesea, mai ales in anotimpul cald, insa, oricat de multe s-ar spune sau scrie despre acestea, aproape intotdeauna mai este ceva important de adaugat. Iar o problema principala apare la dietele care duc la o slabire rapida.

Unele persoane, chiar daca stiu ca aceste diete nu sunt indicate pentru sanatatea generala, ajung intr-un punct in care, din disperare, sunt tentate sa incerce orice pentru a slabi rapid, nemaitinand cont de faptul ca risca sa isi faca rau.

Pentru a te ajuta sa iei decizii in cunostinta de cauza, Huffington Post a scos in evidenta cateva regimuri alimentare de care sa te feresti.

1. Dieta cu supa de varza

Aceasta are o durata de o saptamana, timp in care poti sa mananci doar fructe, legume si supa de varza. Insa, desi cei care tin acest regim slabesc adesea, cea mai mare parte din greutatea pierduta consta in apa si, in plus, kilogramele date jos vor aparea la loc usor.

2. Dieta cu grepfrut

Este bazata pe doar cateva alimente care pot fi consumate, printre care se numara suc de grepfrut neindulcit, cafea neagra, legume fara amidon, unii pesti, carne. Se crede ca grepfrutul ajuta la arderea grasimilor, insa, dieta duce la slabit mai degraba din cauza continutului redus de calorii consumate, fiind greu de respectat, la cat de restrictiva este.

Iar o alta problema cu aceasta si cu altele care includ o lista de alimente permise - deci destule restrictii in rest - este ca intervine plictiseala, care nu este tocmai un aliat pentru o schimbare pe termen lung in alimentatie.

3. Dieta HCG

HCG este un hormon produs in mod natural de placenta, numit gonadotropina corionica umana, iar aceasta dieta presupune atat injectii cu acest hormon, cat si o limita calorica de 500 de calorii pe zi - extrem de scazuta avand in vedere ca cel mai mic aport de calorii permis zilnic este 1.200. Orice dieta cu limite calorice mici ar trebui evitata deoarece este foarte periculoasa pentru sanatate.

4. Dieta somnului de frumusete

Planul acestei diete, pe care se pare ca si Elvis Presley o tinea, consta in somnifere luate timp de mai multe zile, pentru a slabi. Potrivit specialistilor insa, nici aceasta nu ar trebui incercata vreodata.

5. Dieta cu aer

Asa-numita dieta cu aer presupune o mimare a mancatului, adica exact ce fac multe dintre modele, fara fara ca actiunea sa fie finalizata - furculita se opreste undeva in apropierea gurii, fara a se micsora aceasta distanta. Si aici este vorba tot de infometare, care nu poate si nu trebuie sa fie o varianta pentru a slabi.

6. Dieta celor cinci inghitituri

Aceasta dieta se bazeaza pe un control exagerat al portiilor. Celor care vor sa o respecte li se recomanda sa bea multa apa intre mese, iar la pranz si cina sa manance doar ce pot consuma in cinci inghitituri. Micul dejun este adesea ignorat, un motiv in plus pentru ca aceasta dieta sa fie pe lista celor nerecomandate. Nu numai ca este ineficienta pe termen lung, dar poate si sa incetineasca metabolismul.

7. Dieta cu mancare pentru copii mici

Aceasta implica alimente pasate, in principal legume si fructe. Dar, desi este destul de sanatoasa, mai ales ca nu presupune alimente care contin adaos de zahar sau grasimi, devine frustranta la un moment dat deoarece reduce mult din placerea de a manca (nu numai prin prisma faptului ca nu mai mesteci mancarea, ci si prin a aceluia ca nu mai experimentezi texturile diferite ale alimentelor).

8. Dieta cu tenii

Oricat ar parea de inspaimantatoare aceasta dieta, exista oameni care au apelat la ea. Mai exact, s-au lasat de bunavoie infectati cu paraziti, cum ar fi teniile, in incercarea disperata de a slabi. Teniile pot cauza insa o serie de infectii, provocand simptome serioase, cum ar fi durere abdominala severa, deteriorari musculare.

Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timişoara, că dă asigurări că că avem un plan pentru ca, până la sfârşitul anului, să avem o...
#diete nerecomandate, #diete periculoase, #diete foarte periculoase, #diete slabit nerecomandate , #dieta