Expertii dau verdictul legat de celebra dieta dupa grupele de sange - Pacaleala sau nu?

Marti, 21 Ianuarie 2014, ora 18:57
6887 citiri
Expertii dau verdictul legat de celebra dieta dupa grupele de sange - Pacaleala sau nu?

Periodic apar noi si noi diete. Unele dispar de la sine, fiind atat de ciudate incat nici nu sunt bagate in seama de marea majoritate - cum e cazul celei cu vata, urmata de cateva dintre modele -, in timp ce altele isi gasesc adepti, promovand, pana la urma, un stil de viata sanatos.

Expertii s-au oprit recent asupra dietei dupa grupele de sange. Cartea in care aceasta este promovata a devenit best-seller, fiind tradusa in 52 de limbi si vanzandu-se in 7 milioane de exemplare.

Cercetatorii de la Universitatea din Toronto au ajuns la concluzia ca faimoasa dieta, cu adepti in toate colturile lumii, nu are nicio baza stiintifica, informeaza Medical Daily.

Un studiu realizat pe un esantion considerat reprezentativ, de aproape 1.500 de subiecti, a conchis ca nu exista dovezi in sprijinul acestui regim alimentar, a declarat Dr Ahmed El-Sohemy, autorul cercetarii.

Adepti faimosi

Cartea care a popularizat-o, Eat Right for Your Type, scrisa de Dr. Peter D'Adamo, a ajuns in lista celor mai bine vandute volume din lume. Pana si celebritati ca Demi Moore, Elizabeth Hurley sau modele ale faimoasei case Victoria's Secret, precum Miranda Kerr, au declarat ca urmeaza acest regim alimentar.

"Felul in care fiecare individ raspunde la aceasta dieta nu are nicio legatura cu grupa sa de sange, ci doar cu abilitatea sa de a se tine de un regim, aproape vegetarian sau sarac in carbohidrati", a explicat autorul studiului.

Regimul alimentar propavaduit de D'Adamo este impartit in patru grupe, pentru fiecare grupa de sange. Cel care le-a gandit este convins ca grupa de sange face ca organismul sa reactioneze la diferite substante numite lectine.

"Daca mananci alimente la care ai reactii adverse, raspunsul negativ (al organismului - n. red.), ce include si inflamatia, poate atrage o serie de boli, in functie de grupa de sange, dar la fel de bine si in functie de oboseala, digestie proasta sau luarea in greutate", explica ce se intampla in realitate Dr. Melina Jampolis, nutritionist si expert in fitness, pentru CNN.

Prin urmare, au stabilit expertii, bazele acestei diete sunt pur speculative. "Spunem cu incredere ca bazele dietei dupa grupa de sange sunt false", a concluzionat autorul studiului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#dieta dupa grupa de sange, #regim alimentar grupa sange fals, #dieta grupe sange D Adamo, #diete care nu functioneaza, #Eat Right for Your Type , #dieta