Fa din mancare cel mai bun aliat pentru o viata mai buna

Duminica, 05 Septembrie 2010, ora 08:00
2768 citiri
Fa din mancare cel mai bun aliat pentru o viata mai buna
Womansday

Alegerile pe care le facem in ce priveste alimentatia ne pot influenta in bine sau in rau sanatatea si implicit calitatea vietii.

Iata cateva sfaturi pentru a tranforma mancarea intr-un aliat, dupa cum arata dailymail.co.uk.

1. Cauta fructe si legume cat mai naturale

Incearca sa cumperi fructe si legume numai din piete, de la tarani, si nu din supermarketuri. In acest fel, vei avea parte de produse mai putin stimulate cu tot felul de substante de crestere; in plus, cele din supermarketuri sunt mai pline si de chimicale care au rolul de a le mentine mai mult timp fara sa se strice.

Totodata, poti cultiva la tine in casa (chiar daca stai in apartament) patrunjel, ardei iute ori cimbru sau poti sa faci plimbari scurte prin imprejurimi, daca ai locuri mai salbatice, pentru a gasi diverse fructe cum ar fi mure sau afine (daca este sezonul lor).

2. Consuma mai des mancare gatita

Evita cat poti de mult sa consumi alimente cumparate gata preparate. Pentru a fi mai determinata sa gatesti mai des, poti sa te gandesti ca acesta este un mod mult mai sanatos de a te hrani si poti face schimbari in bucatarie care sa te ajute sa te simti mai atrasa de aceasta. Tranforma bucataria intr-un loc cald si primitor (in cazul in care nu este deja).

Un alt truc care sa te ajute sa inlaturi senzatia de plictiseala care apare atunci cand gatesti frecvent este sa incerci din cand in cand o improvizatie. Chiar daca nu iti iese o mancare cu gust extraordinar, emotia incercarii te scoate putin din rutina.

3. Savureaza ce mananci

Incearca sa ai grija si de aspectul mancarii pentru a produce o placere inclusiv simtului vizual, nu doar celui gustativ. Fereste-te sa faci si alta activitate in timp ce mananci si savureaza fiecare inghititura, mestecand incet, fara graba. In acest fel vei reduce si tentatia de a manca in exces.

4. Ia-ti energie din fructe si seminte

Cafeina si zaharul iti dau, indiscutabil, senzatia de energie in plus, dar in locul acestora poti folosi alimente care iti ofera si nutrienti, cum ar fi fructele, nucile, semintele si cerealele integrale.

O regula usor de urmat, pentru a-ti asigura o gama cat mai larga de vitamine si minerale, este sa consumi in fiecare zi fructe si legume de diferite culori.

5. Nu manca daca nu iti este foame

Multe persoane sunt tentate sa manance cate ceva chiar si atunci cand nu le este foame. Fac asta fie din plictiseala, fie cand sunt stresate, fie cand au probleme emotionale.

Aceasta este insa o greseala foarte mare, deoarece nu numai ca te poate face sa acumulezi kilograme in plus fata de greutatea normala, dar iti poate aduce si un sentiment de vinovatie.

Straduieste-te sa eviti toate aceste situatii si incearca sa ai o relatie cat mai normala cu mancarea, si anume una bazata doar pe foame.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#mancare aliat viata sanatoasa, #mancare viata sanatoasa, #cum sa mananci sanatos , #dieta