Fa-ti organele sa renasca primavara!

Luni, 26 Martie 2012, ora 16:17
4767 citiri
Fa-ti organele sa renasca primavara!

Primavara este un nou inceput, de care poate profita fiecare dintre noi. Organele vitale, cum sunt ficatul, rinichii, glandele si pielea, au nevoie de un impuls care sa le improspateze, iar aceasta se face prin alimentatie.

Chinezii spun ca primavara, ficatul si vezica biliara ating maxim energic si au nevoie de sustinere prin alimentatie. Dieta de primavara trebuie sa aduca minerale, vitamine si, prin acestea, energia de care organismul are nevoie pentru a renaste, scrie alternativehealth.ie.

Neplacerile primaverii inseamna: kilograme in plus, o piele uscata si deshidratata, oboseala, somnolenta, dar si nerabdare, agitatie si frustrare, toate putand fi rezolvate cu o alimentatie adecvata.

Pentru a sprijini activitatea biologica, dieta de primavara trebuie sa contina alimente usor de digerat, consumate in cea mai mare masura crude. Dieta de primavara inseamna inlocuirea carnurilor cu lacate, a grasimilor animale cu cele vegetale, a conservelor cu fructe si legume proaspete. Este ideal daca in aceasta perioada poti respecta aceasta dieta circa doua-trei saptamani.

Printre regulile de baza ale dietei de primavara se afla evitarea sarii, masura care te va ajuta sa elimini apa din tesuturi. Consuma alimente care au gust amar, deoarece acestea sustin bila si ficatul. Recomandate sunt secara, alacul, andivele, anghinarele, dar si salata si spanacul crud. Evita, insa, alimentele acre.

Consuma, de semenea, legume si fructe bogate in fier. Asta inseamna cura de urzici, papadie, arpagic, salata si patrunjel. Aceste verdeturi se dezvolta rapid primavara si iti curata sangele si pielea, aduc tonus fizic si combat oboseala.

Sunt binevenite si fructele uscate: stafide, caise, smochine si curmale. Utile sunt si fasolea uscata, lintea si orezul brun. Seria este completata de nuci, migdale si alune, dar si seminte de in, seminte de dovleac si de floarea soarelui. Toate trebuie consumate crude in cantitati mici, dar in fiecare zi.

Alege mereu alimente verzi, ca sa faci o cura de clorofila, parte importanta a dietei de primavara. Aceasta inseamna broccoli, fasole verde si spanac. Sunt preferate legumele proaspete, dar sunt binevenite si legumele congelate, pana in momentul in care trufandalele vor invada pietele.

Bea ceaiuri. Medicina chinezeasca are categorii de ceaiuri adecvate fiecarui anotimp. Cele mai bune in aceasta perioada sunt ceaiul de musetel si ceaiul de lemn dulce. Indicate sunt si ceaiul de cretisoara, recomandat mai ales femeilor.

Bune si necesare sunt si ceaiurile de salvie si papadie, care curata ficatul si sangele, dar si ceaiul de rozmarin, care calmeaza si relaxeaza. Nu uita de ceaiul verde sau de cel de iasomie, care elimina grasimea.

Orba acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orba acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#dieta primavara, #dieta detoxifiere primavara, #ceaiuri detoxifiante, #alimente primavara , #dieta