Fii in forma: Ce este echilibrul in alimentatie si de ce este importat sa il cunoastem

Miercuri, 24 Iunie 2015, ora 09:29
7379 citiri
Fii in forma: Ce este echilibrul in alimentatie si de ce este importat sa il cunoastem
Foto: Nutri Shape

Echilibrul in alimentatie este un aspect destul de greu de definit la modul general, pentru fiecare om este altfel si prezinta un necesar diferit de nutritenti in fiecare zi.

In mod teoretic, insa, echilibrul in alimentatie este prezentat ca urmare a numeroase cercetari cu privire la modul in care organismul nostru isi procura energia din diferite alimente.

Fii in forma: Cum ne pregatim pentru sezonul cald

Un studiu care ne vorbeste despre echilibrul in alimentatie este cel realizat de specialistii in nutritie de la CHU Din Besancon. Acest studiu a stabilit ca pentru asigurarea necesarului nutritional o persoana ar trebui sa consume: cinci portii de legume sau fructe, patru portii de cereale, trei portii de lactate si doua portii de carne, explica Mihaela Costin, nutritionist si NLP Practitioner, pentru Ziare.com

Un alt aspect important despre care vorbesc studiile este ca echilibrul in alimentatie nu se desfasoara cumulat pe parcursul zilei, ci trebuie sa il realizam la fiecare masa in parte, incercam sa avem toate grupele alimentare in farfurie.

Fii in forma: Adevarul despre produsele dietetice si la ce trebuie sa fii atent

De asemenea, tineti cont ca, pe parcursul zilei, organismul nostru are diferite momente in care are nevoie de mai multa energie. Din acest motiv, structura calorica a meselor noastre ar trebui sa fie: Micul dejun - 30% din aportul caloric total, pranzul - 40%, iar cina - 30%.

Un alt aspect pe care trebuie sa il avem in vedere atunci cand incercam sa descoperim propriul echilibru in alimentatie este obiectivul pe termen lung pe care vrem sa il atingem. Echilibrul in alimentatie pentru o persoana care doreste sa piarda in greutate va fi total diferit fata de echilibrul unei persoane care doreste sa isi creasca masa musculara.

In concluzie, indiferent de obiectivul pe termen lung, trebuie sa ne informam cu privire la cerintele organismului nostru si sa incercam sa ii oferim toti nutrientii de care acesta are nevoie pe parcursul unei zile.

Fii in forma: Caloriile - Prieten sau dusman? Ce trebuie sa stii

Apelarea la un specialist pentru a descoperi care este echilibrul nutritional pentru o persoana poate fi o metoda foarte eficienta pentru multi dintre noi. Acesta isi va folosi cunostintele pentru a crea diferite planuri alimentare echilibrate si ne va ajuta sa intelegem modul in care organismul comunica in fiecare zi.

Mihaela Costin

Nutritionist si NLP Practitioner

www.nutrishape.ro

Daca aveti vreo intrebare pentru specialistii colaboratori ai Ziare.com, va invitam sa le-o adresati printr-un comentariu sau printr-un mail pe adresa sugestii@ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
#Echilibrul in alimentatie, #ce este echilibru alimentatie, #organism echilibru alimentatie, #importanta echilibru alimentatie , #dieta