Fii in forma: Cum ne pastram silueta in sezonul rece

Luni, 05 Ianuarie 2015, ora 12:00
4068 citiri
Fii in forma: Cum ne pastram silueta in sezonul rece
Foto: Excellence Coaching

Sezonul rece este un adevarat inamic al siluetei noastre. Motivele sunt multiple: spectrul alimentar este mai restrans, temperatura scazuta nu ne mai ajuta sa facem miscare in aer liber si tendinta noastra este sa ne acoperim corpul, nu sa il etalam.

Astfel, o parte dintre oameni se complace in aceasta stare si nu mai considera alimentatia sanatoasa drept o prioritate. Alege sa amane sau, un caz si mai grav, se amageste ca rezultatele ulterioare unei diete sanatoase pot fi obtinute prin pastile de slabit sau diete minune.

Deloc surprinzator, insa nici pastilele de slabit, nici programul incarcat de lucru nu vor ajuta la inlaturarea kilogramelor in plus acumulate in aceasta perioada.

Pentru persoanele care tin atat la silueta, cat si la sanatate, acesta ar tebui sa fie un semnal de alarma. Atunci cand ne pasa de cum aratam si cum ne simtim, vrem sa luam masuri imediate.

Cum ne pastram motivatia in aceasta perioada? Explica pentru Ziare.com nutritionistul Mihaela Costin.

Porneste de la niste obiective clare. Fie ca le pronuntam cu voce tare sau doar in gand, expresiile pe care le utilizam sunt produsul unor experiente trecute care n-au un anumit tip de comportament. Aceste tipuri de comportamente te pot motiva puternic in urmatoarea perioada.

De pilda, putem sa ne imaginam deja concediul in care vom pleca la vara si costumul de baie in care ne vom etala silueta perfecta.

Henry Ford spunea: "Daca tu crezi ca poti face un lucru sau crezi ca nu-l poti face, in ambele cazuri ai dreptate". Acest citat se aplica si in cazul tentativelor noastre de a atinge sau de a ne pastra greutatea dorita. Cu siguranta multi dintre noi am auzit si incercat multiple diete, care au dat sau nu rezultat.

Trebuie sa inlocuim comportamentele de auto-sabotare sau credintele neproductive cu o viziune pozitiva si cu determinare. Astfel vom gasi intotdeauna, nu probleme.

Curatenia este aliatul tau! Ritmul societatii in care traim este galopant. Atunci cand ne propunem ceva este bine sa avem stabilit de la bun inceput un plan de actiune, pentru ca alegerile pe care le facem se bazeaza pe resursele disponibile in acel moment. Cand vine vorba de silueta, incepe prin a face curatenie in frigider si a-l aproviziona cu alimente sanatoase, care sa-ti usureze demersul in sezonul rece.

Pana la urma, este doar o chestiune de pozitionare. Atata vreme cat avem un plan bine pus la punct vom gasi solutii, indiferent de perioada anului. Sa tinem cont de faptul ca mintea si corpul se influenteaza reciproc si ca perceptia noastra se identifica cu realitatea noastra.

Apeleaza la ajutor din exterior.

Sfaturile unui nutritionist si indrumarea unui coach nutritional te pot ajuta sa treci cu succes peste aceasta perioada si sa eviti situatiile de disconfort. De multe ori sfaturile si sustinerea venite din exterior sunt cheia catre succes.

Daca aveti vreo intrebare pentru medicii colaboratori ai Ziare.com, va invitam sa le-o adresati printr-un comentariu sau printr-un mail pe adresa sugestii@ziare.com.

Mihaela Costin - Nutritionist si NLP Practitioner in cadrul Cabinetului de Coaching Nutritional NutriShape.

www.NutriShape.ro

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#Trucuri pastrare silueta, #sfaturi pastre silueta sezon rece, #sfaturi dieta sezon rece , #dieta