Fii in forma: Cum ne pregatim pentru sezonul cald

Miercuri, 01 Aprilie 2015, ora 13:46
2305 citiri
Fii in forma: Cum ne pregatim pentru sezonul cald
Foto: Nutri Shape

Nu mai este nicio surpriza, vremea se incalzeste - incet, dar sigur- iar noi trebuie sa ne schimbam obiceiurile alimentare pentru a fi in cea mai buna forma vara aceasta.

Din fericire pentru noi, cu cat este mai cald, cu atat este mai usor sa indreptam obiceiurile rele din timpul sezonului rece. Indiferent de obiectivul pe care ni l-am propus in sezonul acesta, sa scapam de kilogramele in plus, sa crestem masa musculara sau pur si simplu sa mancam sanatos, un lucru e sigur, trebuie sa definim clar ceea ce ne dorim pentru a putea sa stapanim cu adevarat situatia si sa facem cele mai bune alegeri din punct de vedere alimentar.

Adevaruri despre dieta pe care nu ai vrea sa le auzi

In acest sens, in functie de obiectiv, Mihaela Costin, nutritionist si NLP Practitioner, recomanda cititorilor Ziare.com cativa pasi simpli pentru a "da restart" organismului si pentru a-l pregati pentru vremea frumoasa:

Mergi mai mult in piata si mai putin in supermarket

Cauta alimentele de sezon pentru a oferi organismului tau o crestere de energie si de vitalitate. In piata ai mai multe sanse sa gasesti produse proaspete, crescute de producatorii locali decat la supermarket, plus ca sigur vei cheltui mai putin pe acestea.

Incepe sa iti organizezi mesele

Pentru a te asigura ca iti pregatesti corespunzator organismul pentru sezonul cald trebuie sa te asiguri ca ii oferi o alimentatie echilibrata si diversificata. Cea mai simpla metoda pentru a face acest lucru este sa iti planuiesti meniul pentru o saptamana in avans pentru a putea controla mai bine ceea ce mananci si a putea sa eviti tentatiile.

Incearca sa inlocuiesti racoritoarele din comert cu solutii naturale care sa iti sustina demersul in atingerea obiectivului ales. In loc sa iti cumperi o doza de suc rece de la automat, fa-ti o limonada cu miere. Iti va oferi aceeasi senzatie de racorire, dar fara a te incarca cu un numar considerabil de calorii care, sa fim seriosi, nu este necesar.

Zece sfaturi pentru atingerea greutatii ideale

Incearca sa iti prepari mese proaspete si racoritoare

Daca in timpul iernii iti era pofta de ciorbe fierbinti sau tot feluri de mancaruri aburinti facute la cuptor, acum nu mai este cazul, nu-i asa? Deja e cald afara, organismul tau incepe sa iti ceara mese usoare, cat mai reci si proaspete.

Experimenteaza cu salatele. Chiar daca suna plictisor si neapetisant cand vorbim de salata, exista numeroase retete care sa iti demonstreze contrariul. Da un search pe Google si ai sa descoperi numeroase surprize.

Nu uita, organismul tau stie de ce are nevoie si iti spune acest lucru, tot ceea ce trebuie sa faci tu este sa inveti sa ii intelegi limbajul si sa ii oferi tot ce are nevoie. De acolo, totul va fi numai placere.

Mihaela Costin

Nutritionist si NLP Practitioner

www.nutrishape.ro

Daca aveti vreo intrebare pentru specialistii colaboratori ai Ziare.com, va invitam sa le-o adresati printr-un comentariu sau printr-un mail pe adresa sugestii@ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Cum te pregatesti pentru sezonul cald, #organism pregatire sezon cald, #sfaturi dieta , #dieta