Cu fata la alegatori: Ion M. Ioniță, despre un posibil USL 2.0 după alegerile din 9 iunie: „Depinde de scorul pe care îl va înregistra această alianța”

Iaurtul, secretul frantuzoaicelor

Miercuri, 01 Decembrie 2010, ora 20:30
4278 citiri
Iaurtul, secretul frantuzoaicelor
Foto: arhiva

Secretele siluetei filiforme a frantuzoaicelor sunt iaurtul si lactatele. Iaurtul este elementul principal in dietele sanatoase. Dietele celebre care si-au dovedit eficianta, dieta mediteraneana, dieta indiana, cea japoneza includ in alimentatia zilnica mult iaurt.

La beneficii trebuie adaugat si faptul ca iaurtul are un pret convenabil, este placut la gust, este bun la micul dejun, este si desert si gustare, in functie de momentul zilei.

Beneficiile sunt insa rezervate exclusiv iaurtului simplu. Iaurturile cu fructe sunt pline de calorii si nu aduc niciun avantaj.

Iaurtul este unul dintre cele mai eficiente alimente, care are printre alte nenumarate proprietati si pe aceea ca taie senzatia de foame, scrie WebMd.

Ce fac frantuzoaicele? Mananca cel putin doua iaurturi pe zi, dintre care unul, obligatoriu, la micul dejun, ca sa compenseze caloriile acumulate la cina precedenta. In orice dieta, iaurtul este un aliment perfect ca urmare a continutului ridicat de calciu, al carbohidratilor, proteinelor si grasimilor sanatoase, pe care acesta le contine. Toate acestea sunt elementele fundamental necesare unei mese echilibrate.

Un pahar de 150 de grame de iaurt are 100 de calorii, 300 de miligrame de calciu si 10 de grame de proteine. Iaurtul contine si culturi de bacterii lactice vii, care au calitatea de a elimina bacteriilor daunatoare din intestin. Iaurturile cu adaus de praf de lapte, smantana, zahar, fructe, coloranti si amidon nu numai ca nu mai sunt iaurt, dar sunt nerecomandate in dieta cu iaurt.

Pe langa iaurt, si laptele aduce beneficii, mai ales daca este vorba despre lapte degresat. Un consum constant de lapte ajuta eliminarea grasimilor. Recomandate sunt doar lactatele naturale, cu putine grasimi si fara adaus de zahar.

Daca vrei iaurt cu fructe cel mai bine este sa-l prepari in casa din iaurt natural si fructe. Poti adauga si miere, fulgi de cereale integrale, nuca pisata, putina scortisoara, fulgi de migdale. Este foarte bun si in combinatie cu putina dulceata de casa.

Un alt truc este sa inlocuiesti smantana cu iaurt in sosuri si ciorba si sa-l folosesti in salate sau drept garnitura la prajituri, in loc de frisca.

3 alimente care NU trebuie să-ți lipsească din dieta primăvara aceasta
3 alimente care NU trebuie să-ți lipsească din dieta primăvara aceasta
Primăvara mult așteptată este sezonul ideal să ne apucăm de slăbit și nu doar din cauză că se apropie sezonul de plajă! Primăvara, metabolismul bazal este accelerat, favorizând...
Spanacul, mai mult decât o sursă de fier. Dieta care te ajută să scapi de 3 kilograme în 5 zile!
Spanacul, mai mult decât o sursă de fier. Dieta care te ajută să scapi de 3 kilograme în 5 zile!
Spanacul este o adevărată minune pentru sănătate. Pe lângă beneficiile sale nutritive uimitoare, acesta este ideal pentru a da jos kilogramele în plus. Acesta conține potasiu, magneziu,...
#iaurt, #dieta mediteraneana, #dieta japoneza, #dieta, #lactate , #dieta