Mananca inteligent, ca sa slabesti

Sambata, 26 Februarie 2011, ora 15:54
4560 citiri
Mananca inteligent, ca sa slabesti
foto: Prevention

Caloriile. Le numeri. Le eviti. Incerci sa arzi cat de multe se poate. Intrebarea este daca aceasta strategie chiar functioneaza.

Daca faci parte din categoria celor 67% dintre cei care inceraca sa slabeasca, uneori fara succes, doar tinand soctoleala caloriilor, afla ca nu esti pe calea cea buna. Ideea este ca o masa de 500 de calorii se arde si se depune diferit in functie de ceea ce mananci si asta pentru ca exista diferente fundamentale intre calorii.

Unele alimente consuma calorii in procesul de digestie. Proces de digestie care incepe in gura, prin mestecarea alimentelor si continua cu mecanismele de la nivelul stomacului si intestinului. Lectia despre calorii, vine de la Prevention.

Fructele si legumele, cerealele integrale si carnea implica o digestie mai indelungata comparativ cu digestia alimentelor dulci si a grasimilor. In consecinta, organismul consuma mai multe calorii.

Mestecatul alimentelor este un proces care arde calorii. Aceasta este concluzia unui studiu facut de japonezi. Daca alimentele pe care le consumi sunt tari, arzi cu 30 la suta mai multa energie, decat in cazul alimentelor moi.

Cofeina, ceaiul si alti compusi din cafea si ceai, cresc rata metabolismului cu 4%.

Acizii din ardeii iuti, scortisoara, ghimbir, usturoi, cuisoare, mustar si otet dubleaza rata arderilor, activand metabolismul pentru cateva ore. Un ardei iute pe zi este capabil sa stearga 100 de calorii. Si piperul si frunzele de dafin au proprietati asemanatoare.

Alimentele ce contin calorii active, care stimuleaza arderile si intensifica metabolismul nu reprezinta un plan de dieta, dar combinate devin extrem de utile si eficiente. Calorii active contin grasimile sanatoase din avocado, nuci si alune, peste gras, ulei de masline si cerealale integrale. Adauga doua pahare de apa la fiecare masa.

O dieta bazata in principal pe proteine, care sa reprezinte un sfert din aportul de nutrienti, duce la scaderea in greutate cu un kilogram pe saptamana, fara niciun alt fel de efort, ci doar ca urmare capacitatii proteinelor de a consuma mai cu 25-30% mai mult in procesul de digestie.

Fructele si legumele, trebuie sa reprezinte jumatate din catintatea de alimente consumate intr-o zi, caz in care cresc consumul de calorii arse cu circa 20%.

Carbohidratii contribuie la arderea suplimentara de calorii, singura conditie fiind aceea ca acestia sa provina din legume si din cereale integrale si sa reprezinte un sfert din aportul de alimente.

De partea cealalta sunt alimentele procesate, orezul alb, amidonul, painea alba, produsele de patiserie, mancarea de tip fast-food, prajiturile, lactatele integrale, branza fermentata si iaurturile cu zahar.

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#calorii zilnice, #proteine muschi alimente, #grasimi alimentatie, #carbohidrati ardere grasimi , #dieta
Comentarii