Mit si adevar in legatura cu ceea ce mananci

Joi, 27 Mai 2010, ora 18:07
1760 citiri
Mit si adevar in legatura cu ceea ce mananci
Foto: hot city

De mici suntem invatati sa nu mancam aia si aia, pentru ca o sa ne faca rau. Iar in cazul in care mancam ceva neadecvat o sa avem probleme si tot asa. Pana la urma cate dintre lucrurile invatate de la parintii nostri sunt adevarate si cate sunt mit?

Afla raspunsul din materialul urmator:

De cate ori ai auzit ca nu este bine sa consumi fructe congelate sau conserve de legume? De multe ori, nu-i asa? Adevarul este ca de multe ori fructele si legumele congelate se dovedesc a fi mai bune decat cele proaspete, aminteste Buzzle. O inghetare imediata este mult mai buna pentru ca pastreaza vitaminele.

Astfel, fructele congelate vor avea mai multe vitamine decat un fruct proaspat care a parcurs un drum lung inainte de a ajunge la magazin. De exemplu, conservele de caise contin la fel de multa vitamina C precum un fruct proaspat.

Consumul de vin in fiecare zi te va face sa ajungi alcoolic. Acesta este clar un mit, deoarece vinul este bun pentru sanatate, este adevarat ca intr-o cantitate moderata.

Persoanele care merg in tari tropicale trebuie sa adauge putin vin in apa potabila pentru a preveni problemele cu stomacul. Pentru a-ti proteja sanatatea este recomandat sa consumi un pahar de vin pe zi.

"Nu manca inainte sa mergi la culcare!". De cate ori ai auzit asta de la mama? De multe ori, nu? In zilele noastre, ziua de munca se termina foarte tarziu, iar ora cinei se schimba si ea. Oamenii de stiinta au constat, in urma unui studiu care a durat doi ani, ca persoanele care mananca seara nu se ingrasa, in ciuda a ceea ce se credea pana acum. Cu alte cuvinte, ora la care iei masa nu influenteaza greutatea.

Este bine sa mananci guma dupa masa? Nu. In ciuda publicitatii, stomatologii nu sunt prea incantati de acest fapt. Acestia avertizeaza ca doar guma care contine fluor are efecte pozitive asupra dintilor, iar cea care contine zahar este la fel ca bomboanele.

Specialistii recomanda sa nu se mestece guma de mai mult de trei ori zilnic, in reprize de cate trei minute.

Pastele sunt principalul dusman al taliei subtiri. Nu prea este adevarat, ci din contra, nutritionistii recomanda si o portie de paste o data la cateva zile. 100 de grame de paste contin 13 grame de proteine si doar un gram de grasime.

Mituri despre alimentatia sanatoasa

Fructele cu coaja lemnoasa contin grasimi ce duc la cresterea in greutate. Acest lucru nu este adevarat si, in plus, oamenii de stiinta au descoperit ca unele chiar protejeaza inima de boli.

Daca ti s-a spus ca indulcitorii nu sunt la fel de periculosi precum zaharul, ai fost mintit. Utilizarea prelungita a indulcitorilor va vea efecte negative asupra sanatatii. Daca totusi vrei sa folosesti indulcitori, opteaza pentru fructoza.

Iti place ciocolata? Atunci nu te opri de cate ori iti spune cineva sa o faci, pentru ca nu este atat de rea precum pare, ci, din contra, te fereste de diferite complicatii de sanatate, printre care bolile coronariene.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#mituri alimentatie sanatoasa, #mituri dieta , #dieta