Motive pentru care cura de slabire nu da rezultate

Miercuri, 21 Martie 2012, ora 18:22
6316 citiri
Motive pentru care cura de slabire nu da rezultate

Ti-ai petrecut ultimele zile depunand toate eforturile posibile pentru a scapa de 2-3 kilograme, dar cantarul nu arata nicio diferenta, iar frustrarea ta atinge cote maxime, mai ales ca vremea te obliga sa lasi mai multe haine acasa?

Este posibil sa faci cateva greseli in ceea ce priveste dieta, conform Prevention. Iata care pot fi acestea:

Nu mananci suficient

Ai nevoie de un anumit numar de calorii pentru a-ti pune in miscare metabolismul. Daca scazi sub 1.200 de calorii pe zi, nu numai ca nu vei beneficia de nutrientii necesari, dar corpul va si retine calorii, caci va intra intr-o stare de criza, in care se va pregati pentru o perioada de infometare.

Si daca sari peste mese iti ingreunezi procesul de slabire, caci organismul va crede din nou ca este bine sa stocheze energie pentru "zile negre". De exemplu, daca sari peste micul dejun, corpul va crede ca este mancare putina la indemana, asa ca tocmai dimineata, cand in mod normal se ard cele mai multe calorii, el va fi lenes.

In prima ora de cand te-ai trezit trebuie sa consumi 350-500 de calorii si obligatoriu 10-15 grame de proteine si fibre.

Iti rasplatesti efortul depus la sala cu mancare

Daca arzi 300 de calorii in timpul exercitiilor fizice, este cazul sa sarbatoresti, dar nu cu o portie de tort, caci apoi nu vei mai avea niciun castig, ci te vei intoarce de unde ai plecat.

Este foarte probabil sa supraestimezi caloriile arse facand sport, asa ca ai in continuare grija cu dieta.

Bei prea multe bauturi dietetice

Cercetatorii spun ca sucurile dietetice iti fac mai mult rau decat bine. Intr-un studiu realziat in 2011 s-a constatat ca persoanele care consuma acest tip de lichide se aleg, in 10 ani, o talie cu 178% mai groasa decat restul.

Indulcitorii artificiali pot sa creasca nivelul de insulina si sa-l scada pe cel de zahar, ceea ce stimuleaza pofta de mancare, eliberandu-se mai multa dopamina.

Prietenii tai sunt supraponderali

Riscul tau de a fi obez creste daca peste jumatate dintre prietenii tai au aceeasi problema, conform unui studiu realizat la Harvard. Riscul de a te ingrasa foarte mult se dubleaza la fiecare 4 prieteni supraponderali. Asta se poate intampla pentru ca perceptia ta asupra greutatii corporale se schimba si nu mai esti asa drastic cu propria persoana odata ce privesti in jur.

Expertii spun si ca stilul de viata se schimba, nu te poti implica in activitati sportive cu amicii tai, iar la masa va veti indemna unul pe altul sa consumati mai mult decat aveti nevoie.

Ai eliminat vinul din dieta

Noile cercetari in domeniu arata ca femeile care beau unul sau doua pahare de vin pe zi castiga mai putine kilograme in decursul a 13 ani, comparativ cu cele care nu consuma vin deloc.

Ai ales varianta fara carbohidrati sau fara grasimi

Daca ai renuntat la una dintre aceste grupe nutritive, este posibil sa nu beneficiezi de o dieta care sa tina cu tine. In ciuda parerii general acceptate, carbohidratii sunt esentiali, caci te ajuta sa ai energie. Nu degeaba Vitamina C, calciul si vitaminele in general sunt luate de obicei din fructe, care contin si carbohidrati.

In plus, nu ai cum sa rezisti mult urmand o astfel de dieta, asa ca te vei ingrasa la loc in scurt timp, lucru total contraindicat. Fluctuatiile de greutate fac extrem de mult rau sanatatii.

Esti prea stresat

O stare de spirit buna si controlul greutatii merg mana in mana. Atunci cand apare stresul, este eliberat hormonul numit cortizol, care duce la cresterea apetitului si face ca grasimea sa se depoziteze mai usor, in special in regiunea abdominala. Riscul diabetului creste, iar odata cu acesta se mareste si cel al aparitiei bolilor de inima.

Ai o problema medicala

Unele afectiuni impiedica procesul slabirii, asa ca daca faci totul ca la carte si totusi nu vezi imbunatatiri in ceea ce priveste kilogramele, ar fmotivele care fac ca kilogramele sa nu plece este o tiroida bolnava, care are efecte vizibile asupra metabolismului, incetinindu-l.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#motive luare greutate, #dieta nu functioneaza cauze, #cura slabire nereusita, #platou slabire motive , #dieta