Regim alimentar pentru o viata lunga

Sambata, 30 Iulie 2011, ora 08:47
4476 citiri
Regim alimentar pentru o viata lunga

De cele mai multe ori oamenii vor sa consume alimente sanatoase pentru a slabi, a fi mai frumosi si prezentabili in societate. Uneori se intampla ca ei sa fie atenti la alimentatie dupa ce se imbolnavesc si realizeaza cat de importanta este mancarea pentru a trai cat mai mult.

Potrivit How Stuff Works, dr. Neil Barnard sustine ca printr-o dieta buna iti poti prelungi viata cu ani pretiosi. Tot ce trebuie sa faci este sa respecti cateva reguli clare de nutritie.

In plus, atunci cand simti nevoia de o energizare in forta a organismului, poti adopta dieta sugerata de Barnard, care este una vegetariana. Aceasta protejeaza imunitatea si celulele si echilibreaza nivelul hormonal. Nici nu ai nevoie de prea mult timp pentru a prepara mancarea, asa ca se potriveste omului modern, care este tot timpul pe fuga.

Restrictii: persoanele care simt ca nu pot trai fara carne si lactate nu vor putea mentine acest regim de viata.

Premisa

Slabirea nu este scopul principal al lui Barnard, dedicandu-i doar un capitol in cartea pe care a scris-o legata de acest regim. Pe de alta parte, spune ca acesta este un proces inevitabil daca urmezi dieta, regimul fiind bun si pentru mentinere, caci vei avea un control clar asupra portiilor consumate.

Rationamentul: Barnard spune ca produsele lactate si carnea sunt pline de chimicale, hormoni si elemente care dau peste cap organismul si te imbolnavesc. Dieta sa, bazata de carbohidrati din legume si fructe, te va ajuta sa scazi in greutate pentru ca acestia ard mai multe calorii in procesul de transformare si foarte putine se transforma in grasime.

In plus, potrivit autorului dietei, prea multa grasime afecteaza hormonii, asa ca vegetalele sunt bune si din acest punct de vedere.

Un mic-dejun normal al acestei diete ar trebui sa contina briose cu sos de mere, fructe conservate si un suc de caise. La pranz, opteaza pentru supa de linte, cartofi, salata de spanac si salata de fructe ca desert, iar pentru cina alege paste cu brocoli si rosii proaspete, salata verde asortata si piersici.

Barnard incurajeaza consumul fructelor si legumelor ca atare, proaspete, fara sa fie adaugate diverse chimicale peste ele. In acest fel, corpul va produce un antioxidant ce impinge toxinele afara.

Ce spun expertii

Dieta este una sanatoasa, dar este greu de tinut pentru o persoana neobisnuita cu obiceiurile vegetariene. Nu este indicata in cazul oamenilor de peste 50 ani, caci ii lipseste vitamina B12, D si calciul. Barnard sustine ca prin urmarea acestei diete nu mai ai nevoie de atat de mult calciu, caci nu mai consumi nici lucrurile care in mod normal ti-l alungau din organism. Iar putina expunere la soare va fi de ajuns pentru a primi vitamina D.

Dieta te poate ajuta sa previi diabetul, bolile de inima, hipertensiunea si chiar cancerul. Daca te hotarasti sa o incerci, este bine totusi sa iei niste multivitamine care sa-ti suplimenteze nevoile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#dieta Barnard, #dieta vegetariana, #dieta longevitate, #dieta vegetariana slabit, #dieta vegetariana beneficii , #dieta