Reguli de slabit pe care nu trebuie sa le urmezi intocmai

Miercuri, 30 Iunie 2010, ora 07:03
3628 citiri
Reguli de slabit pe care nu trebuie sa le urmezi intocmai

Desi cel mai probabil ai auzit ca, daca vrei sa tii cu succes o dieta de slabit, trebuie sa nu te abati de la niste reguli cum ar fi sa bei doi litri de apa pe zi, sa nu mananci dupa ora sapte seara si altele, e bine sa stii ca acestea nu sunt niste norme pe care sa le respecti ad litteram.

Womens Health Magazine iti arata cateva exemple:

1. Bea doi litri de apa pe zi

Este esential ca organismul sa fie bine hidratat, insa pentru asta nu trebuie sa bei in fiecare zi cate doi litri de apa, deoarece necesarul de lichide ti-l poti lua si din alte surse. Si nu trebuie sa fie zilnic aceeasi cantitate.

Ce alimente te ajuta sa slabesti?

Intr-o zi poate chiar bei doi litri de apa, dar in alta poate mananci foarte mult pepene si ai luat astfel deja o mare parte din aceasta norma. In plus, cantitatea depinde foarte mult si de alti factori cum ar fi efortul fizic pe care il depui sau temperatura mediului inconjurator. Daca muncesti mult sau este foarte cald ai nevoie de mai mult de doi litri.

Important este sa fii foarte atent la aspectul urinei. Daca aceasta este limpede inseamna ca esti relativ hidratat cum trebuie. Daca nu arata asa, bea mai multe lichide in plus, in fiecare zi.

2. Nu bea suc, deoarece este o bomba calorica

Intr-adevar, sucul are foarte multe calorii, insa daca bei un pahar de 170 de mililitri cu suc natural la micul dejun, macar din cand in cand, organismul tau va primi o multime de vitamine si antioxidanti si nici nu te vei ingrasa.

De ce nu slabim dupa dieta?

Important este sa eviti sucurile din comert, care sunt doar bogate in calorii si nu iti ofera niciun beneficiu nutritiv. Cel mai indicat este sa alegi sucul suta la suta natural, facut de tine in casa. Si trebuie sa ai grija sa nu depasesti totusi 170-200 de mililitri pe zi.

3. Nu manca dupa sapte seara

E drept, seara, caloriile in plus sunt stocate mult mai lesne sub forma de depozite de grasimi, deoarece corpul nu mai are activitate intensa ca in timpul zilei si nu mai consuma o mare parte din acestea. Daca insa ajungi acasa destul de tarziu, in jur de 9-10 seara, si nemancat, nu trebuie musai sa mori de foame pana a doua zi.

Ce conteaza este sa alegi ceva usor, cum ar fi un piept de pui la gratar cu broccoli si orez brun. De asemenea, e bine sa nu mananci mult nu numai ca sa nu acumulezi prea multe calorii care nu vor fi consumate, ci si ca sa nu supui aparatul digestiv unui efort prea mare in timpul noptii.

4. Pune jumatate din portie deoparte, inainte de a manca

Mentinerea unui echilibru in ce priveste portiile are un rol esential in succesul unei diete. De aceea, multi nutritionisti te indeamna sa pui deoparte jumatate din portiile imense pe care le primesti la restaurant in special, pentru a nu cadea prada tentatiei.

In realitate, nu este nevoie sa procedezi chiar atat de drastic, mai ales daca nu vrei ca si cei din jurul tau sa stie ca te lupti cu kilogramele in plus. Poti foarte simplu sa presupui ca jumatate din ce este in farfuria ta este stricat si, deci, nu este comestibil.

7 trucuri pentru slabit care chiar functioneaza

Totodata, incearca sa lasi furculita din mana dupa fiecare inghititura. Astfel vei manca intr-un timp mai lung, ceea ce ajuta creierul sa simta ca stomacul este plin (acest lucru se petrece cam in 20 de minute).

5. Ia doar o gura din desert

Cu siguranta desertul este foarte bogat in calorii insa, daca se intampla sa ai ceva delicios si sa simti ca nu te poti multumi numai cu o inghititura, apeleaza la urmatoarea strategie: mananca mai putin inainte de desert (mai taie din paine, aperitiv etc.) astfel incat sa ajungi la aproximativ acelasi numar total de calorii pentru o masa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#trucuri dieta, #sfaturi respectat dieta, #reguli slabit , #dieta