Secretele postului: Beneficiile abstinentei sexuale si alimentare

Marti, 08 Martie 2011, ora 17:57
10927 citiri
Secretele postului: Beneficiile abstinentei sexuale si alimentare

Sustinatorii postului crestin nu sunt putini. Se pare ca nici beneficiile acestei metode de abstinenta nu sunt de neglijat. Dar ce se intampla cu organismul uman, lipsit pentru o perioada de anumite tipuri de placeri? Care este beneficiul stoparii consumului de carne si al abstinentei sexuale?

Luni, 7 martie, a inceput Postul Mare. Acesta este si cel mai lung, incepand cu sapte saptamani inainte de Paste. Expertul german in nutritie Sven David Muller explica pentru Deutsche Welle cum reactioneza organismul uman la postul prelungit:

Ce se intampla in cazul stoparii consumului de alcool?

In Germania se beau, in medie, 10 litri de alcool pur pe an. Alcoolul este toxic, putand cauza diverse forme de cancer. Acesta contine multe calorii, care se transforma in grasimi, ingrasa ficatul, afecteaza pancreasul si creierul.

Daca incetati sa beti alcool, dupa numai cateva zile ficatul incepe sa se regenereze (in functie de cantitatea medie consumata inainte) si sa se elibereze de grasimi. Acest lucru previne aparitia cirozei. In cazul aparitiei efectelor secundare ale abstinentei, precum tremor al mainilor, trebuie cerut sfatul medicului.

Ce se intampla cand te lasi de fumat?

Germanii fumeaza fiecare, in medie, 1.400 de tigari pe an. Tutunul reprezinta principala cauza a cancerului pulmonar si a atacului de cord, putand declansa si alte forme de cancer in organism.

Iata care este efectul stoparii consumului de tutun: dupa 20 de minute de la stingerea ultimei tigari, circulatia sangelui in brate si picioare se imbunatateste vizibil, iar dupa doua zile persoana isi recapata in totalitate simtul mirosului si al gustului, denaturate de consumul tabacic.

Dupa doua saptamani incepe stabilizarea plamanilor. O dependenta de nicotina este depasita, de obicei, dupa doua saptamani de abstinenta.

Ce se intampla cu organismul cand nu mai consumi carne?

Germanii mananca, in medie, 60 kg de carne pe an. Carnea contine o multime de acizi grasi saturati, care pot provoca ateroscleroza si, intrucat in acelasi timp formeaza si un excedent de acizi, sangele devenit acid nu poate pastra acidul uric pentru a-l elimina cu ajutorul rinichilor.

Drept urmare, acesta este depozitat in tesuturi, putand cauza guta. Daca nu mancati carne, puteti preveni imbolnaviri ale sistemului cardio-vascular, iar pierderea in greutate relaxeaza organismul.

Unde conduce reducerea consumului de zahar?

Germanii consuma, in medie, 80 de grame de zahar pe zi. Zaharul creste confortul organismului, aducand rapid un plus de energie acestuia. Continutul ridicat de calorii si energia produsa se transforma in grasimi.

Astfel este ingreunata activitatea hepatica si creste cantitatea de grasimi din sange ceea ce conduce la ateroscleroza. In cazul limitarii consumului de zahar, scaderi vizibile ale acestor valori apar in cateva zile.

Renuntarea la sex?

Sexul nu are efecte secundare nedorite. Dimpotriva, are o influenta pozitiva asupra organismului, echilibrand starea emotionala si stimuland circulatia sanguina. Cu toate acestea, fazele de abstinenta nu sunt interzise.

Abstinenta sexuala constienta reprezinta o metoda eficienta de antrenament in stapanirea corpului si a spiritului. Abstinenta constienta se reflecta in mod pozitiv asupra vietii de cuplu, daca exista o data limita pentru aceasta intrerupere de activitate sexuala.

Doctor Muller recomanda ca abstinenta sexuala sa nu dureze mai mult de 8 saptamani, in caz contrar scazand nivelul de hormoni.

UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
#Postul Mare Paste, #abstinenta post beneficii, #post abstinenta carne sex, #alcool post , #dieta