Tu stii de ce nu slabesti?

Duminica, 25 Aprilie 2010, ora 16:51
3358 citiri
Tu stii de ce nu slabesti?
Foto: Arhiva

Mananci fructe, legume si cereale integrale. Respecti un program strict de mers la sala, insa nu reusesti sa scapi de kilogramele inestetice. Asta inseamna ca sunt cateva lucruri care iti saboteaza programul de slabit.

Este frustrant, de aceea cei de la Glamour iti vin in ajutor si iti spun care sunt lucrurile care nu te lasa sa slabesti.

Daca in mod normal dormi doar patru ore pe noapte si omiti in mod constient faptul ca in general ai nevoie de opt ore, atunci sa nu te mire ca nu slabesti. Corpul tau nu are suficienta energie ca sa arda grasimile nesanatoase, iar totul se transforma in kilograme nedorite. Mai multe studii au demonstrat ca lipsa unui somn adecvat pot deregla sistemul digestiv, drept urmare incearca sa respecti un program strict de somn.

O alta cauza a faptului ca dietele nu au niciun efect este stresul. In conditii de stres corpul produce un hormon numit cortizol care extrage zaharul depozitat in ficat si muschi si ii da drumul in sange, spune doctorul John Douillard. Din cauza acestui surplus, procesul de ardere al grasimilor este incetinit. Pentru a reduce stresul fa in asa fel incat sa iti faci timp suficient ca sa te relaxezi cateva minute in fiecare zi.

Stephen Perrine, autorul cartii The New American Diet: How Secret "Obesogens" Are Making Us Fat, and the 6-Week Plan That Will Flatten Your Belly for Good!, spune ca steroizii din carnea pe care o consumam ne ingrasa. Ca sa te asiguri ca nu vei consuma asa ceva incearca sa cumperi carne de la ferme mici sau producatori privati.

Produsele organice sunt mai scumpe, dar nu ingrasa. Si asta ca restul produselor sunt pline de pesticide care incetinesc metabolismul. Incearca pe cat posibil sa consumi produse naturale.

Un alt lucru care iti saboteaza dieta este consumul de mancare, apa si altele din cutii de plastic. De aceea sunteti sfatuiti sa nu va incalziti mancarea in farfurii de plastic la microunde si sa cumparati in general produse care sunt ambalate in sticla sau alte materiale.

Este posibil ca sa ai o alergie la anumite produse, dar tu nu stii, drept urmare te ingrasi. Doctorul, Mark Hyman, scrie in cartea The UltraSimple Diet ca alergia la anumite produse care nu este tratata afecteaza corpul, care va retine fluide.

Daca bei cola dietetica ca sa slabesti sa stii ca efectul este invers. Chiar daca scrie ca nu are calorii asta nu inseamna ca te si ajuta sa slabesti. Studiile arata ca cei care consuma bauturi dietetice pacalesc "corpul". Gustam ceva foarte dulce care insa nu are calorii, iar corpul le cauta ca sa compenseze gustul.

Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Aproape două treimi dintre români cred că țara noastră a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea cu granițele terestre în Schengen. Ei sunt de părere că unele state europene...
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#lipsa somn dieta nereusita, #consuma produse organice , #dieta