Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Viata sanatoasa: Retete de slabit periculoase

Marti, 23 Noiembrie 2010, ora 08:15
4334 citiri
Viata sanatoasa: Retete de slabit periculoase

Daca vrei o reteta de slabit, nu trebuie nici sa te stresezi, nici sa te obosesti cautand. Un singur click pe Internet si batranul Google iti ofera, darnic, cu miile, care de care mai garantate ca fac minuni, mai ales ca ar fi fost recomandate si de vedeta X ori folosita de persoana cu greutate Y.

Numai ca, de regula, nicio reteta de genul acesta, oferita la gramada, nu poarta girul vreunui medic nutritionist si nici nu pomeneste de consecinte, care, uneori, pot fi dramatice.

Daca privesti niste fotografii de grup din anii '50-'60, n-ai sa vezi ca acum, cand obezitatea o devenit intr-adevar o problema mondiala, atatia oameni grasi. Cred ca motivele le stim toti, sau unii doar le banuim, dar le ignoram.

Nu mai muncim si nu mai traim ca in acei ani, pentru ca efortul fizic uman a fost inlocuit de masini si aparate. Noi nu facem decat sa programam aceste aparate si ele fac in locul nostru tot ce trebuie.

Imaginati-va o rufa pe care trebuie sa o spalati cu mana si miscarile pe care le faceti pana ajungeti sa o puneti pe franghie, la uscat.

In anii aceia, inca se manca natural, curat. Fructele, legumele, lactatele si carnea erau intotdeauna proaspete, negarnisite cu E-uri, fara chimicale, iar la scoala copiii aveau in ghiozdan un pachetel de acasa, o gustare proaspata.

Fara niciun fel de probleme si teama, pe atunci se bea apa de la chiuveta, nu ca azi, cand copiii mananca cipsuri si beau bauturi racoritoare.

Tot atunci, lumea mergea foarte mult pe jos. Nu erau masini ca acum si autobuzele erau rare. Cat despre taxi, nici pomeneala.

Astazi, suntem prea ocupati, ne preseaza timpul, plecam de acasa in ultimul moment si, ca sa ajungem la timp unde trebuie, ne urcam in masina, taxi ori un mijloc de transport in comun care ne cara exact ca pe niste saci de cartofi.

Daca miscarea depinde de noi, ceea ce mancam, din piata ori de la supermarket-uri, e greu de controlat ori de evitat. Mancarea nu-i sanatoasa, oricat ne-am minti noi sau altii ca e ecologica, adica naturala. Am auzit producatori spunand ca ei niciodata nu ar manca produsele pe care le vand cu eticheta pe ele, cum ca ar fi naturale, neatinse de chimicale.

Pe de o parte, consumatorii ii imbogatesc pe producatori si implicit pe comercianti. Pe de alta parte, un profit enorm il au producatorii de medicamente, cei care incearca sa repare ceea ce strica, in organismul uman, producatorii agricoli. Cam pe aici se intalnesc intersele celor care se imbogatesc de pe urma consumatorilor. Si nu sunt multi, multi suntem noi.

Sa revenim la retetele de slabit, de la care asteptam minunile promise, minuni care nu se vor intampla niciodata daca nu stim ce sa facem. Ca sa slabim ori ca sa ne mentinem la o greutate optima, conforma cu varsta si inaltimea, ne trebuie, in primul rand, vointa. Vointa de a ne misca, vointa de a renunta la comoditate si sedentarism.

O dieta sanatoasa trebuie sa contina din toate alimentele cate putin acru, dulce, sarat si iute. Greselile cele mai mari se fac la retetele exclusiviste. Corpul uman are nevoie, zilnic, si de putin dulce, si de putina grasime.

Retetele exclusiviste fac ravagii. Am vazut persoane care, intr-adevar, au slabit, urmand o reteta dintr-aceasta dar le-a cazut parul din cap cu pumnul.

Toti vrem sa aratam bine, sa fim mai vioi si mai supli, dar, nu trebuie sa ne jucam cu sanatatea noastra si nici sa apelam, in disperare, la orice reteta de slabit, fara sa ne informam, fara sa cerem sfatul unui specialist. Riscurile sunt foarte mari si urmarile, cateodata, ireversibile.

Sa avem sanatate!

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#retete slabit, #diete slabit, #urmari regim slabit, #efecte regim slabit, #contraindicatii dieta , #dieta