Vrei un copil? Pregateste-te

Joi, 06 August 2009, ora 07:29
2550 citiri
Vrei un copil? Pregateste-te
Foto: ehow.com

Daca vrei sa ai un copil, pregateste-ti corpul cu un an inainte pentru ca sarcina sa se desfasoare in conditii de siguranta, iar copilul tau sa fie sanatos.

Alimentatia mamei inainte de a ramane insarcinata, precum si pe perioada sarcinii influenteaza decisiv starea generala a copilului, informeaza healthnews.com.

Daca perioada prenatala este una favorabila din punct de vedere al sanatatii, atunci copilul se dezvolta normal si nu vor aparea complicatii nici la nastere si nici in dezvoltarea lui ulterioara.

Un organism sanatos are nevoie de cel putin jumatate de an pentru o detoxifiere totala, tocmai de aceea vei renunta din timp la tigari, cafea sau alcool.

Medicii recomanda de asemenea mamicilor sa consume fainoase, legume si fructe proaspete. Vitaminele prenatale nu vor lipsi din dieta viitoarei mamici.

Suplimentul de ulei de peste este de asemenea indicat in alimentatia viitoarei mamici. Fiecare masa va fi cat mai colorata in legume si fructe. Astfel, cantitatile de fructe si legume verzi vor fi egale cu cele rosii, galbene sau portocalii.

Fructele contin antioxidanti si intaresc sistemul imunitar, esential pentru perioada sarcinii si alaptarii. Exercitiul fizic, fie ca este vorba de yoga, dans, mers pe jos sau practicarea unui sport, este metoda ideala de a elimina toxinele din organism si de a te invigora.

Stresul este principala cauza a infertilitatii. Atat femeia, cat si barbatul vor respecta cateva reguli simple si clare de alungare a stresului cotidian pentru ca micutul sa fie conceput in conditii de siguranta.

El simte toate schimbarile si emotiile mamei, iar dezvoltarea lui nu permite socurile puternice, cu un impact major asupra starii de sanatate.

Atat in perioada prenatala, cat si in cea urmatoare, parintii vor trebui sa gaseasca o solutie pentru alungarea stresului, intarirea legaturii afective dintre ei, pentru ca aceasta perioada are un impact major asupra dezvoltarii normale a micutului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#sarcina sanatate, #graviditate dieta , #dieta