Zece alimente ideale in diete

Vineri, 18 Februarie 2011, ora 19:24
4475 citiri
Zece alimente ideale in diete
Foto: L\'Internaute

Exista alimente care ajuta, daca sunt incluse in dieta zilnica, la mentinerea greutatii ideale. Mai mult, toate acestea sunt ideale pentru mentinerea sanatatii fiind bogate in vitamine, minerale si nutrienti de calitate. Secretul este ca aceste alimente, considerate ideale, sa fie alimentele de baza.

L'Internaute sustine ca secretul siluetei frumoase sta in aceste zece alimente.

Merele sunt excelente pentru aportul de pectina si fibre. Aceste fructe sunt un inhibitor natural al senzatiei de foame. Merele sunt capabile sa tina sub contol glicemia. Sunt ideale si pentru numarul mic de calorii, un mar de 100 de grame avand 55 de calorii.

Iaurtul este combinatia optima dintre proteine si glucide, totul pentru 55 de calorii, in 100 de grame. In plus iaurtul ajuta digestia si contribuie la arderea grasimilor.

Carnea de pui, fara piele, este bogata in proteine, ideale pentru musculatura. In 100 de grame de carne de pui, fara piele si fara grasimi, sunt 100 de calorii. Acest procent ideal este motivul care face din carnea de pui temelia dietelor hiperproteice.

O ceasca pe ceai verde, pe zi, are capacitatea de a intensifica metabolismul si de a mobiliza celulele grase, contribuind la eliminarea lor. O cana de ceai, fara zahar, inseamna doar doua calorii. Ceaiul are proprietati diuretice, iar taninurile din ceai reprezinta o piedica in calea depunerii de grasimi.

Taratele de ovaz intra in categoria alimentelor ideale pentru cantitatea imensa de fibre si pentru capacitatea de a stimula eliminarea de grasimi. In 100 de grame de tarate de ovaz sunt 290 de calorii. Taratele de ovaz ofera o senzatie de satietate de lunga durata.

Ananasul este combinatia perfecta intre bun si sanatos. Ananasul contine bromelaina care este o enzima ce are capacitatea de a disipa depozitele grase. In 100 de grame de ananas sunt doar 50 de calorii. Este foarte bogat in vitaminele E, A si C.

Ardeiul gras este o excelenta sursa de vitamina C, in orice anotimp. In plus, ardeiul gras este una dintre legumele capabile sa stimuleze eliminarea grasimilor si are meritul exceptional de a combate si diminua efectele celulitei. 100 de grame de ardei inseamna doar 20 de calorii.

Somonul e bun pentru cantitatea mare de omega 3, ca mijloc natural de combatere a efectelor grasimilor rele. In 100 de grame de peste gras sunt 200-250 de calorii si o doza importanta de omega 3.

Apa este obligatorie. Ideea este ca daca nu consumam intre 1,5-2 litri de apa pe zi, este ca si cum nu ai bea deloc. Apa este o sursa importanta de minerale, poate chiar cea mai importanta, si este capabila, daca este bauta in cantitati suficiente sa blocheze depunerea grasimilor.

Telina poate fi consumata in orice forma, cruda, fiarta, la cuptor. Este bogata in vitamina C si vitamina B6, fibre si minerale, iar 100 de grame de telina au doar 40 de calorii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dunărea are debit scăzut la intrarea în țară. Specialiștii monitorizează situația cursurilor de apă
Dunărea are debit scăzut la intrarea în țară. Specialiștii monitorizează situația cursurilor de apă
Debitul Dunării la intrarea în ţară este, sâmbătă, de 5.600 de metri cubi pe secundă, sub media multianuală a lunii aprilie, de 7.900 de metri cubi pe secundă, iar specialiştii se...
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
#alimente dieta, #alimentatie sanatoasa, #minerale vitamine organism, #apa , #dieta