5 alimente care iti intaresc oasele si dintii

Advertorial
Vineri, 23 Iunie 2017, ora 14:48
111989 citiri
5 alimente care iti intaresc oasele si dintii

(P) Pentru a mentine sanatatea dintilor si a oaselor, un aport de calciu nu este suficient. Sunt necesare si alte vitamine si nutrienti care au rol in intarirea sistemului osos din organism.

In continuarea acestui articol iti vom prezenta 5 alimente care iti imbunatatesc rezistenta oaselor si a dintilor.

5 alimente care nu trebuie sa lipseasca din alimentatia ta pentru dinti si oase puternice:

1. Mere

Marul este un dezinfectant natural pentru dinti. Intareste gingia, stimuleaza fluxul salivei si previne aparitia cariilor prin curatarea suprafetei dentare.

De asemenea, merele au un continut bogat de vitamine si minerale, utile in intarirea rezistentei oaselor si a dintilor. Consuma un mar dupa fiecare masa, pentru a-ti curata dintii.

Atentie! Marul nu trebuie sa inlocuiasca periajul necesar de 3 ori pe zi, la jumatate de ora dupa mesele principale.

2. Kiwi

Este o sursa bogata de vitamina C care previne infectiile gingivale, grabeste procesul de vindecare al organismului si intareste dantura, eliminand astfel riscul aparitiei parodontozei.

3. Cereale integrale

Orezul negru, graul, ovazul sunt surse importante de carbohidrati, fibre si diverse vitamine. Un consum potrivit de cereale integrale diminueaza senzatia de foame si intareste muschii. Totodata, cerealele contin magneziu care ajuta la absorbtia mai usoara a calciului in oase.

4. Legume cu frunze verzi

Legumele cu frunze verzi, precum broccoli, contin o doza considerabila de calciu care ajuta la imbunatatirea sistemului osos.

5. Suc de portocale

Portocalele cuprind vitamine, minerale si calciu, necesare in cresterea rezistentei oaselor si a dintilor.

Sucul de portocale este ideal pentru persoanele cu intoleranta la lactoza pentru ca acopera necesarul zilnic de calciu.

Ce faci pentru a-ti proteja oasele si dintii?

Pentru mentinerea sanatatii oaselor tale e important sa ai grija la presiunea pe care o pui pe acestea.

Indiferent de afectiunea pe care o ai poti apela la produsele pe care Ortopedica le pune la dispozitia clientilor sai: orteze de umar, de glezna, de picior, lombara, cervicotoracic (pentru indreptarea spatelui) etc.

Pentru ingrijirea dintilor tai, CityDent vine in intampinarea clientilor sai cu o multitudine de servicii pentru refacerea danturii.

Poti opta pentru: aparate dentare, albirea dintilor, detartraj, implant dentar, tratament parodontologic etc.

Ai grija de sanatatea dintilor si a oaselor din corpul tau pentru a te bucura de o viata frumoasa, plina de vitalitate si energie.

Evita aparitia afectiunilor osoase introducand in alimentatia ta zilnica alimentele prezentate in acest articol.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#alimente oase dinti , #dinti