Adevarat sau fals? 5 mituri despre implantul dentar

Marti, 15 August 2017, ora 11:10
29146 citiri
Adevarat sau fals? 5 mituri despre implantul dentar
Foto: Clinica Stomatologica Trident

Una dintre cel mai des intalnite solutii propuse de stomatologi in cazul pacientilor carora le lipseste un dinte este implantul - o procedura de care se tem cei mai multi.

Iata adevarul despre cele mai intalnite 5 probleme legate de implanturile dentare:

1. Implanturile dentare sunt dureroase - FALS

Multi cred ca este o procedura stomatologica extrem de dureroasa avand in vedere caracterul invaziv. Dar din contra. Deoarece se realizeaza sub sedare, cei mai multi pacienti resimt chiar mai putina durere decat la o extractie dentara obisnuita. In plus, disconfortul inregistrat post-procedura este inlaturat cu analgezice, astfel incat adaptarea se face rapid.

Citeste si ce alimente si actiuni iti afecteaza smaltul dintilor

2. Implanturile impiedica realizarea de proceduri imagistice - FALS

Daca ti-e teama ca nu vei mai putea face un RMN dupa un implant, afla ca si acesta este un mit. Metalele utilizate in fabricarea implanturilor - zirconiu, titan, tantal - sunt compatibile cu aparatura electromagnetica.

3. Implanturile dentare sunt foarte scumpe - FALS

Pretul unui implant dentar este intr-adevar mai ridicat decat cel al unei coroane clasice, insa exista cateva diferente esentiale.

De exemplu, pentru realizarea unei punti, este nevoie uneori de sacrificarea unor dinti sanatosi, care astfel trebuie piliti. Agresiunea este in multe cazuri daunatoare, chiar daca procedura a fost realizata corect. Astfel, in timp, procedurile pot ajunge la acelasi pret sau pot fi chiar mai costisitoare, deoarece se realizeaza noi interventii asupra zonei.

4. Organismul va respinge implantul - FALS

Pe langa factorul estetic, de altfel foarte important, este bine de stiut ca implanturile sunt realizate din materiale biocompatibile cu organismul uman, astfel incat nu exista riscul respingerii. Un procent de sub 2% prezinta acest risc, dar asociat cu alergii specifice si o igiena orala deficitara.

5. Este greu de intretinut - FALS

Nimic mai neadevarat. Implantul dentar se intretine la fel ca orice dinte, prin periaj de doua ori pe zi si ata dentara.

Este nevoie de vizite de rutina, de doua ori pe an, la medicul stomtolog, insa un implant dentar are o durata de viata extinsa, in absenta unor patologii specifice, cum ar fi diabetul.

Afla si de cand trebuie sa duci copilul la stomatolog

Dr. Cosmin Ulman, director asociat Clinica Stomatologica Trident.

www.clinicatrident.ro

Daca aveti vreo intrebare pentru medicii colaboratori ai Ziare.com, va invitam sa le-o adresati printr-un comentariu sau printr-un mail pe adresa sugestii@ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#Mituri despre implantul dentar, #mituri implant dentar, #mituri stomatolog , #dinti