Ai avut pana acum carii si alte probleme cu dantura? Iata cauzele si ce trebuie sa faci!

Advertorial
Marti, 24 Mai 2016, ora 11:18
13487 citiri
Ai avut pana acum carii si alte probleme cu dantura? Iata cauzele si ce trebuie sa faci!

Te-ai confruntat pana acum cu carii dentare care te-au lasat intr-un final fara un dinte? Incearca un implant dentar! Mai intai sa aflam mai multe despre cariile dentare.

Cariile dentare apar dupa ce bacteriile din cavitatea bucala ataca dintele sanatos cu acizii pe care ii produc. Atunci cand o persoana are o carie va simti durere in timpul masticatiei si la muscatul dintr-un aliment, durere la cald sau la rece indiferent ca este vorba de o bautura rece sau chiar de curent. Netratate, cariile duc la infectii si chiar la pierderea dintelui afectat.

Cauzele aparitiei cariilor sunt lipsa unei spalari pe dinti dupa fiecare masa, gustare si inainte de culcare, a folosirii atei dentare ca rutina zilnica, fumatul, consumul de bauturi alcoolice si de alimente bogate in zahar. Zaharul joaca un rol important in aparitia cariilor deoarece consumul alimentelor dulci incurajeaza producerea de acizi de catre bacteriile aflate in cavitatea bucala.

De asemenea exista si factori care nu tin de persoana, ci de mediul in care traieste. Acestia sunt lipsa fluorului din apa curenta si fumatul pasiv. Exista si factori de natura medicala care duc la aparitia cariilor si anume boli precum Xerostomia (gura uscata) si sindromul Sjogren. Aceste doua boli ajuta la aparitia cariilor deoarece lipsa salivei face ca alimentele si implicit acizii daunatori sa fie greu de eliminat de pe suprafata dintilor.

In mod similar cariilor pot aparea si probleme cu tartrul dentar. Acesta este o depunere nedorita pe luciul imaculat al dintelui. Apare de obicei de la varste fragede si continua sa se depuna odata cu fiecare masa. Atat tartrul, cat si cariile afecteaza structura dintelui si daca nu sunt tratate la timp pot duce la pierderea integrala a dintelui.

Daca tartrul este inlaturat cu usurinta la o clinica de stomatologie fara a rani dintele, cariile macina structura dintelui si in timp stomatologul este nevoit sa recurga la extractia dentara pentru a nu fi afectati si dintii din proximitatea celui extras.

Atunci cand un dinte sau o masea este extrasa, locul ramane gol. Pentru o perioada de circa 30 zile este interzisa orice interventie pentru ca acesta sa isi refaca tesutul. Urmatorul pas este un implant dentar.

Implantul dentar reprezinta o interventie chirurgicala prin care se introduce o radacina artificiala pentru un dinte nou sub forma unei piese de titan pe arcada dentara. Astfel pacientul poate avea iar zambetul pe care il pierduse si poate manca fara dureri sau temeri.

Implantul dentar nu are interdictii legate de varsta pacientului si se poate efectua la orice moment dupa ce locul in care s-a realizat extractia s-a vindecat. Se interzice implantul dentar doar in cazul unor boli cronice. In cazul lipsei mai multor dinti se pot realiza implanturi multiple.

Implantul dentar nu doare mai mult decat extractia in sine, iar cu ajutorul anesteziei durerea poate fi minimalizata, acest lucru depinzand si de gradul de rezistenta la durere a pacientului.

Dupa implant este de datoria pacientului sa aiba o igiena dentara corespunzatoare pentru a nu aparea complicatii si pentru a prelungi viata implantului.

Pentru o viata sanatoasa se recomanda un regim alimentar bogat in fructe si legume si o igiena orala corespunzatoare!

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#implant dentar, #cauze carii, #probleme dantura, #dentist implant , #dinti