Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Avantajele si dezavantajele coroanei din zirconiu

Advertorial
Miercuri, 07 Decembrie 2016, ora 17:46
72988 citiri
Avantajele si dezavantajele coroanei din zirconiu

(P) Vorbind despre coroane din zirconiu, apreciem inca de la inceput ca reprezinta o solutie eficienta si ultramoderna pentru a inlocui dintii lipsa. Astfel de coroane au fost utilizate pentru prima data in 1998, la clinica dentara de la Universitatea din Zurich (Elvetia), iar de atunci popularitatea lor a crescut constant.

Materialul folosit la fabricarea coroanelor de zirconiu

Din cauza numelui, multi pacienti tind sa creada ca aceste coroane sunt lucrate din zirconiu, dar, in realitate, doar partea interioara este realizata din acest material, iar exteriorul este realizat din ceramica. Combinatia dintre aceste materiale ofera dinti de inalta rezistenta si o estetica care nu pot fi comparata cu cea a altor tipuri de coroane dentare.

Avantaje ale coroanei din zirconiu:

  • coroana ceramica este mai usoara decat o coroana din metal-ceramica, dar cu pana la 50% mai puternica;

  • zirconiul dentar este pe deplin compatibil cu corpul uman. Acesta nu este un metal si nu provoaca alergii;

  • culoarea alba a zirconiului permite utilizarea coroanei pentru o perioada mai lunga de timp;

  • oxidul de zirconiu nu este transparent la lumina in comparatie cu portelanul pur;

  • coroana din zirconiu are, de asemenea, o conductivitate termica redusa (deoarece nu contine piese din metal), astfel incat se pot consuma alimente calde sau reci fara a avea senzatii neplacute din cauza temperaturii.

Dezavantajele coroanei de zirconiu

Singurul dezavantaj al coroanei de oxid de zirconiu este costul ridicat in comparatie cu cel al unei coroane metal-ceramice sau pur ceramice (a se vedea preturile coroanelor dentare aici: http://velvetdental.ro).

Acest lucru se datoreaza faptului ca materialul este scump iar tehnologia de productie foarte complicata si complexa necesita tehnicieni dentari cu abilitati adecvate si inalte.

Utilizarea zirconiului este foarte importanta pentru viitorul stomatologiei cosmetice. Acest material se potriveste perfect cu zambetul pacientilor si a fost folosit cu succes in multe clinici stomatologice moderne pentru realizarea de coroane dentare din zirconiu cu o estetica de neegalat.

In situatia in care sunteti interesati de serviciile unei clinici stomatologice din Bucuresti, Velvet Dental este optiunea de care aveti nevoie!

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#coroana zirconiu, #stomatolog Bucuresti, #coroane dentare , #dinti