Cat de dureros este tratamentul de canal si carui medic ne adresam?

Sambata, 16 Noiembrie 2019, ora 08:45
6452 citiri
Cat de dureros este tratamentul de canal si carui medic ne adresam?
Foto: Mihaela Dan

Scoaterea nervului este unul dintre tratamentele stomatologice de care se sperie foarte multe persoane, insa este ea cu adevarat dureroasa? Ba mai mult, carui medic ne adresam pentru tratarea acestei probleme - celui generalist sau specialistului endodont?

Doctorul Mihaela Dan, specialist ortodont in cadrul Clinicii Orto-Implant Expert, a raspuns pentru Ziare.com la aceste intrebari.

Cat de dureroasa este procedura?

Interventia de scoatere a nervului se realizeaza de cele mai multe ori cu anestezie locala, atunci cand nervul este viu, dar se poate realiza si fara anestezie, atunci cand nervul este mort (necroza sau gangrena) si nu doare. In timpul procedurii, pacientul nu simte nimic, insa dupa trecerea efectului anesteziei este posibil ca la varful radacinii sa apara durerea, care poate fi calmata prin administrarea de antialgice si antibiotice, atunci cand este cazul. Aceasta durere temporara este, insa, de preferat durerii produse de complicatiile aparute daca evitam sau amanam tratamentul de canal.

Cine este specialistul care trebuie sa scoata nervul?

Procedura de scoatere a nervului este una de rutina, astfel ca ne putem adresa oricarui medic dentist. Stomatologul generalist ne poate ajuta atat in cazul complicatiilor cariei dentare, cat si in scop protetic, pentru realizarea unei lucrari dentare atunci cand spatiul rezultat in urma unei extractii dentare nu poate fi inchis cu ajutorul unui aparat dentar sau a unui implant, care sa previna sacrificarea dintilor vecini sau atunci cand pacientul a ales lucrarea dentara in ciuda acestui dezavantaj. Majoritatea tratamentelor de canal sunt de competenta medicului stomatolog si nu necesita aparatura speciala.

Exista, insa, si situatii mai dificile, care au nevoie de expertiza unui medic specialist endodont care dispune de cunostinte aprofundate legate de acest tratament, dar mai ales de instrumente speciale (lupe, microscop) care sa-i permita sa rezolve cu succes cazurile complicate.

Dr. Mihaela Dan, specialist ortodontie si ortopedie dento-faciala, a absolvit in urma cu 21 ani Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila" din Bucuresti, Facultatea de Stomatologie, completandu-si studiile cu o perioada de 3 ani de specializare in ortodontie si ortopedie dento-faciala. Mai multe informatii sunt disponibile AICI.

Contact Clinica Orto-Implant

www.ortoimplant.ro

Facebook Mihaela Dan

Facebook Orto-Implant Expert Ortodontie Stomatologie

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Tratamentul de canal, #doctor tratament canal , #dinti